Rovnaký osud postihol aj digitálnu edíciu konzoly Xbox One S.

Microsoft sa pripravuje na uvedenie hernej konzoly ďalšej generácie – Xbox Series X sa dostane na trh koncom roka 2020. A to znamená, že existujúca generácia Xbox One pôjde do úzadia.

Microsoft v tejto súvislosti oficiálne potvrdil, že ukončil výrobu Xboxu One X a takisto aj digitálnej verzie Xboxu One S, ktorá sa predáva bez Blu-ray mechaniky. Štandardný model Xbox One S svoju púť zatiaľ nekončí a minimálne nejakú dobu bude na trhu koexistovať s novými konzolami radu Xbox Series. Na novinku upozornil portál Windows Central.

Ukončenie výroby modelov Xbox One X a Xbox One S: All Digital Edition znamená, že keď sa vypredajú existujúce skladové zásoby, tieto konzoly už nebudú v predaji. Ak si teda chcete kúpiť výkonnejší Xbox aktuálnej generácie, spravte tak čo najskôr. Je možné, že už čoskoro ostanete odkázaní na kúpu z druhej ruky.

A pokiaľ čakáte na ďalšiu generáciu Xboxu, o Xbox Series X si môžete prečítať v tomto článku. Takisto sa predpokladá, že Microsoft uvedie na trh aj lacnejší model Xboxu ďalšej generácie, ktorý bude mať označenie Xbox Series S. Ten zatiaľ nebol oficiálne oznámený, stať by sa tak malo už v auguste.

Zdroj: Windows Central

Prečítajte si aj:

Xbox Series X: Microsoft ukázal svoj nový Xbox. Vyzerá ako počítač (VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit