Podpora pre ostatné verzie prehliadačov skončí 12. januára.

Ak používate internetový prehliadač Internet Explorer v niektorej zo starších verzií, vedzte, že Microsoft už tento softvér nebude aktualizovať a podporovať. V praxi to znamená, že ak sa objaví bezpečnostná chyba, Microsoft ju neopraví.

Koniec podpory sa týka verzií Internet Explorer 8, 9 a 10. Posledná aktualizácia pre tieto prehliadače vyjde 12. januára 2016, ďalšie záplaty a vylepšenia už výrobca nevydá. Dodajme, že tento krok nie je prekvapením. Microsoft už v auguste 2014 oznamoval koniec podpory pre spomenuté verzie, nakoniec sa o ne ešte chvíľu staral kvôli podnikovým zákazníkom. 12. január 2016 je však finálny termín.

Väčšina z vás však pravdepodobne má v počítači predinštalovaný, resp. aktualizovaný internetový prehliadač Internet Explorer na verziu 11 (je dostupný pre Windows 7, 8 a 10), ten bude Microsoft aj naďalej aktualizovať a podporovať. Odporúčame však prechod na iný prehliadač. Ak chcete ostať verný Microsoftu, tak potom je správnou voľbou Microsoft Edge vo Windows 10.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit