Microsoft práve ukázal niekoľko vylepšení hudobných a video aplikácií, ktoré plánuje zaviesť do operačného systému Microsoft Windows 10. A vyzerá to tak, že sa môžeme tešiť na veľké zmeny.

Softvérový gigant predviedol nový dizajn aj spôsob používania aplikácie na prehrávanie hudby na stránke určenej pre podporu konzoly Xbox. Podľa zverejnenej snímky obrazovky to vyzerá tak, že sa bude celkom podobať na aplikáciu Spotify. Vo verejnej testovacej verzii Windows 10 pritom nie sú v aplikácii na prehrávanie hudby veľké zmeny v porovnaní s operačným systémom Windows 8.1.

Zverejnený update však už obsahuje zoznam nedávno prehraných skladieb na pravej strane a hlavné menu naľavo. Celkové farebné ladenie je v čiernej farbe, zatiaľ čo v testovacej verzii je biele. Je pravdepodobné, že Microsoft prenesie vzhľad niektorých aplikácií pre hudbu a video z konzoly Xbox aj do Windows 10.

Výrobca tak pokračuje vo vylepšovaní rozhrania Windows 10, o presnom termíne uvedenia na trh sa však stále len špekuluje. Zatiaľ je v platnosti pomerne široký termín „leto 2015“.

Zdroj: Xbox

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.