Microsoft VR Kit je priamym konkurentom pre Google Cardboard.

Virtuálnu realitu môžete vyskúšať aj pri minimálnych vstupných nákladoch. Postačia vám kartónové okuliare od Googlu. Spoločnosť takýmto spôsobom vytvorila segment cenovo dostupného zážitku z VR a hoci nie je taký kvalitný ako za použitia špecializovaných okuliarov, ide o výborný spôsob, ako sa s technológiou zoznámiť.

Kartónové okuliare Google Cardboard sú doteraz na trhu jediné svojho druhu (nepočítame do toho ich rôzne iterácie), čo sa však čoskoro zmení. Microsoft plánuje vytvoriť svoju vlastnú platformu, ktorá bude takisto využívať lacné okuliare virtuálnej reality z papiera. Zariadenie sa nazýva Microsoft VR Kit a spoločnosť pozýva vývojárov do Ruska, aby preň vytvorili aplikácie a služby. Udalosť sa uskutoční 17. októbra, takže je pravdepodobné, že okuliare a prvé aplikácie spoznáme do konca tohto roka.

Microsoft experimentuje s virtuálnou realitou aj prostredníctvom okuliarov HoloLens. V tomto prípade však ide skôr o rozšírenú realitu, ktorá kombinuje reálny svet s virtuálnymi objektami.

Zdroj: The Next Web

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit