Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) oznamuje, že registrovať sa na školenia Digitálni seniori stačí len raz. Záujemcovia, ktorí sa zaregistrovali, tak nemusia robiť viackrát. Platná je aj registrácia z roku 2022.

Na školenia sa seniori a zdravotne znevýhodnení ľudia registrovali prostredníctvom registračného formulára na webovej stránke www.digitalniseniori.gov.sk alebo na linke Call Centra. „Všetky registrácie záujemcov od začiatku projektu evidujeme. Môžem vás ubezpečiť, že každý, kto sa zaregistroval, je zaevidovaný a na školenie sa určite dostane. Chceme požiadať o trpezlivosť pri zaradení na školenia najmä tých, ktorí sa registrovali na školenia digitálnych zručností ešte v roku 2022. Po reštarte projektu sa budú registrovaní záujemcovia zaraďovať na školenia rýchlejšie. Stále však pri zaradení na školenia registračný systém pozýva záujemcov na školenia chronologicky podľa času, kedy sa registrovali,“ povedal minister Richard Raši.

Záujemcovia teda budú pozývaní v chronologickom poradí a po vyškolení získajú aj ďalšie benefity, ako je tablet a dátové pripojenie k nemu. Tí, ktorí sa doteraz nezaregistrovali a majú o školenie záujem, tak môžu stále urobiť viacerými spôsobmi:

–           prostredníctvom registračného formulára na webe www.digitalniseniori.gov.sk/registracia

–           telefonicky na linke Call Centra 02/3580 3080

–          osobne v ktoromkoľvek Regionálnom centre MIRRI SR v pracovných dňoch

Novinkou ministerstva je, že záujemcovia sa môžu registrovať aj vo svojom regióne telefonicky alebo osobne prostredníctvom regionálnych koordinátorov projektu Digitálni seniori v Regionálnych centrách MIRRI SR v čase od 9.00 do 15.00 hod.

Na prezenčné školenie Digitálni seniori sa od začiatku projektu registrovali seniori nad 65 rokov, pretože ich motivácia vzdelávať sa vo vyššom veku sa nevytratila. Zároveň na školenia sú registrovaní aj zdravotne znevýhodnení vo veku od 18 rokov, ktorí majú rovnaký záujem naďalej sa vzdelávať v digitálnych zručnostiach a začleniť sa plnohodnotne do používania technologických zariadení a internetu.

Školenia sú realizované v rámci projektu „Zlepšovanie digitálnych zručností seniorov a distribúcia Senior tabletov“, ako investícia č. 7, K 17, ktorá je financovaná z Plánu obnovy a odolnosti SR.

Pre viac informácií o školeniach navštívte webovú stránku projektu www.digitalniseniori.gov.sk.

Značky: