Nová generácia ponúkne ďalšie vylepšenia.

Xiaomi má aktuálne v ponuke dva zaujímavé vlajkové modely Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro, ktoré sa predávajú aj na Slovensku. Tieto dve zariadenia majú okrem skvelej výbavy aj dlhú softvérovú podporu, čím sa Xiaomi doťahuje na Samsung. Hoci MIUI je veľmi obľúbenou nadstavbou, tak až tento rok sa spoločnosti podarilo vychytať ďalšie problémy, pričom sa zdá, že s opravami ešte ani zďaleka neskončila.

Počas predstavenia nového skladacieho zariadenia Mix Fold 3 a Redmi K60 Ultra, spoločnosť Xiaomi poskytla aj základné informácie o pripravovanej nadstavbe MIUI 15. Spoločnosť prezradila, že práve Redmi K60 Ultra bude prvým modelom, ktorý dostane aktualizáciu na Android 14 a MIUI 15.

Xiaomi každým vydaním uvádza nové funkcie, optimalizácie a vylepšenia s cieľom zvýšiť spokojnosť používateľov a výkon zariadení. Je preto prirodzené, že aj pripravovaná verzia MIUI 15 bude v tomto trende pokračovať, aby zariadenia od Xiaomi ponúkali ešte lepší používateľský zážitok. Hoci presné podrobnosti o novej nadstavbe ešte nie sú známe, dôležitým oznámením je, že bude vydaná v decembri.

MIUI 15 od Xiaomi počas predstavenia Redmi K60 UltraZdroj: Notebookcheck
MIUI 15 od Xiaomi počas predstavenia Redmi K60 Ultra

Súčasťou aktualizácie budú aj dizajnové zmeny prostredia a vylepšenia výkonu. Je preto potrebné sa pripraviť na skvalitnenie existujúcich funkcií a prípadne zavedenie nových. To, že Xiaomi MIUI predstaví v decembri, nie je ničím výnimočné. Ide o tradičné obdobie, počas ktorého spoločnosť uvádza svoju vlastnú nadstavbu najnovšej verzie Androidu, ktorá v tomto prípade bude už označená číslom 14.

Kľúčové zmeny MIUI 15 budú samozrejme zahŕňať aj nový dizajn. MIUI 15 bude vychádzať z dizajnového jazyka Material You od spoločnosti Google. Tento dizajn je modernejší a minimalistickejší, so zameraním na zvýšenú personalizáciu, jednoduchosť a prehľadnosť. Súčasťou aktualizácie bude aj zvýšený výkon, nové funkcie ochrany súkromia a nové funkcie produktivity. 

Pre hráčov bude pripravený vylepšený herný výkon, pretože MIUI 15 bude podporovať hranie v HDR, haptickú spätnú väzbu a nový herný turbo režim. Pripravovaná aktualizácia bude výrazným vylepšením oproti aktuálnej verzii. 

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.