Predstavenie nadstavby MIUI 15 je už za rohom.

Ďalšia verzia nadstavby MIUI od spoločnosti Xiaomi ponesie označenie číslovkou 15. Jej predstavenie prebehne s najväčšou pravdepodobnosťou už v priebehu októbra či novembra, pričom funkcie, ktoré nadstavba MIUI 15 prinesie, zatiaľ nie sú známe. Z predchádzajúcich únikov a taktiež štandardnej taktiky Xiaomi však možno už dnes povedať, na čo približne sa ďalšia aktualizácia sústredí.

Okrem lepšej optimalizácie systému prinesie ďalšia aktualizácia pravdepodobne aj nové funkcie, na čo poukázal aj portál xiaomiui.net. O aké funkcie ide si teraz prezradíme nižšie.

Možnosť úpravy uzamknutej obrazovky a Always-On displeja

Nevýhodou Android smartfónov oproti systému iOS bolo to, že uzamknutá obrazovka sa v Android smartfónoch nedala príliš upraviť. To má ale nadstavba MIUI 15 zmeniť, keďže podľa všetkého ponúkne možnosť lepšej úpravy uzamknutej obrazovky spolu aj s widgetami.

Xiaomi 13 UltraZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13 Ultra

Zmena sa má objaviť aj pri nastaveniach Always-On displeja, ktorý možno využiť pri smartfónoch s AMOLED, resp. OLED displejom. Telefóny majú mať k dispozícii viacero dizajnov Always-On displeja a taktiež má slúžiť pre viac funkcií ako doteraz. Konkrétne informácie ale zatiaľ nie sú k dispozícii.

Zmena rozhrania aplikácie pre fotoaparát

Aplikácia pre fotoaparát sa má s nadstavbou MIUI 15 dočkať niekoľkých vylepšení, no hlavnou zmenou bude pravdepodobne zmena používateľského rozhrania. Aktuálne nie je k dispozícii žiadne upresnenie toho, ako by mala aplikácia vo finálnej verzii vyzerať. Zdá sa však, že Xiaomi svoju aplikáciu vylepší tak, aby sa dala lepšie používať.

MIUI 15 ukončí podporu pre 32-bitové aplikácie

O ukončení podpory pre 32-bitové aplikácie sa rozpráva už dlho. Nadstavba MIUI 15 spolu so systémom Android 14 by to mohla priniesť do praxe a prejsť tak plne na štandard 64-bitových aplikácií. Táto zmena by mohla zasiahnuť najmä staršie zariadenia s nadstavbou MIUI 15, takže zatiaľ nevieme, ako to Xiaomi vyrieši pri lacnejších a starších kompatibilných modeloch.

V prípade všetkých týchto funkcií však ide len o predpoklad, čo nadstavba MIUI 15 prinesie. Finálnu verziu nadstavby však verejnosť uvidí až pri jej oficiálnom predstavení.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.