Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Søren E. Nielsen preberá pozíciu od Thomasa Vistiho a stáva sa prezidentom po takmer troch rokoch vo funkcii technického riaditeľa MiR

Søren, ny CTO for MIR

Spoločnosť Mobile Industrial Robots (MiR), medzinárodný líder na trhu mobilných robotov, oznámila prostredníctvom svojej materskej firmy Teradyne, že s účinnosťou od 1. augusta 2020 sa novým prezidentom stáva Søren E. Nielsen. S. E. Nielsen v spoločnosti MiR pôsobil od roku 2018 na pozícii technického riaditeľa (CTO). Doterajší prezident, Thomas Visti, odchádza na vlastnú žiadosť a chce sa venovať novým výzvam vo svojej kariére.

„Søren E. Nielsen je skvelým lídrom, ktorý zaistí kontinuitu našej stratégie a pokračujúceho obchodného rozvoja,“ povedal Mark Jagiela, výkonný riaditeľ spoločnosti Teradyne. „MiR je stále ešte mladá spoločnosť s obrovským potenciálom v oblasti optimalizácie logistiky medzi tisíckami podnikov na celom svete. Ako prezident bude pokračovať v úsilí, inováciách a víziách, ktoré MiR priviedli k súčasnému úspechu. Náš nový prezident má navyše detailný prehľad o organizačnej štruktúre, procesoch a postupoch vedúcich k efektívnej výkonnosti a rastu spoločnosti. Má vzácnu schopnosť riešiť okamžité zákaznícke potreby v reálnom čase a zároveň vytvárať stratégie dlhodobej inovácie a trendov.”

Rast aj počas koronavírusovej krízy

Søren E. Nielsen, pôvodným povolaním strojný inžinier, sa na svoju novú rolu teší a víta fakt, že jeho menovanie prebehlo vo veľmi neprehľadnej situácii na globálnych trhoch. Je to pre neho veľká výzva a chce uspieť vďaka viac než 25 rokom skúseností z manažérskych pozícií, ktoré si priniesol z takých spoločností ako Danfoss alebo Siemens. „Aj napriek súčasnej situácii pokračuje MiR vo svojom tohtoročnom raste, vďaka čomu sme silnejší než konkurencia. Naše produkty pomáhajú globálnym priemyselným podnikom, zdravotníckym organizáciám a logistickým prevádzkam vyrovnať sa so stratou obratu vďaka vyššej efektivite s využitím flexibilných robotov. Meníme dodávateľský reťazec efektívnejšou vnútropodnikovou logistikou a zároveň pomáhame zlepšovať pracovné prostredie obmedzením manuálnych prepravných úloh,” uviedol Søren E. Nielsen.

Søren, ny CTO for MIR

„V priebehu koronavírusovej krízy sa trochu spomalilo prijímanie nových zamestnancov, ktoré ale od založenia spoločnosti rástlo exponenciálne. Boli sme schopní neustále konsolidovať našu organizáciu a optimalizovať svoje výrobné procesy mnohými rôznymi spôsobmi. Vďaka tomu môžem povedať, že MiR je teraz silnejší než kedykoľvek predtým.” V čase, kedy Søren E. Nielsen nastúpil do MiR, bol zamestnancom číslo 50. Teraz vo firme pracuje 220 ľudí, z toho väčšina v centrále v dánskom Odense.

Jednou z jeho kľúčových úloh je udržať vysokú úroveň vnútropodnikovej kultúry a entuziazmu. Spoločnosť MiR je charakteristická svojou túžbou po úspechu a zdravou súťaživosťou. Je pre ňu typické rýchle rozhodovanie a vzájomná podpora – bez akýchkoľvek netransparentných či “politických” rozhodnutí.

Od “Mister MiR” k civilnejšiemu štýlu

V priebehu niekoľkých rokov sa MiR stala veľmi známou značkou ako v Dánsku, tak aj na celom svete – s osobou Thomasa Vistiho ako neprehliadnuteľného frontmana. „Thomas je ‚Mister MiR‘, ktorý teraz odchádza, a pre mňa bude veľmi náročné naviazať na jeho viditeľnosť. Thomas veľmi skúsene presadzoval značku MiR na globálnej úrovni a vďaka tomu sme možno boli známejší, než akákoľvek iná firma podobnej veľkosti. Budem vo svojom postavení trochu civilnejší, ale určite urobím všetko pre udržanie čo najvyššej reputácie,” dodal Søren E. Nielsen.

„Mám radosť z voľby svojho nástupcu,” povedal Thomas Visti, odstupujúci prezident MiR. „Potrebovali sme lídra so skúsenosťami na medzinárodnom trhu a Søren nám veľmi pomohol s optimalizáciou procesov a postupov v rámci organizácie. Takže som veľmi šťastný, že mojim nástupcom je práve on.”

Thomas Visti odchádza zo svojej funkcie koncom júla. Spoločnosť MiR sa pod jeho vedením od roku 2014 zmenila na nepoznanie. Počas týchto rokov sa MiR rozrástol z troch na 220 zamestnancov a zo skromnej technologickej firmy na lídra globálneho trhu s autonómnymi mobilnými robotmi.

Značky: