Banková mobilná aplikácia od Tatra banky prináša nový intuitívny dizajn a viacero podstatných noviniek. Nová verzia 3.0 je dostupná pre operačné systémy iOS (od verzie 10) aj Android (od verzie 5.0).

Túto mobilnú aplikáciu využíva pravidelne viac ako 390 000 klientov mesačne. Patrí teda medzi najúspešnejšie. Medzi funkcie, ktoré sú najpopulárnejšie, patrí platba z účtu, zobrazenie pohybov a výber z bankomatu mobilom.

Práve teraz pristúpili špecialisti v Tatra banke k podstatnej zmene a tou je nová podoba základného menu. Staršie menu na ľavej strane smartfónu je tak minulosťou a hlavné menu sa teraz nachádza v spodnej lište. A práve sem sa posunuli tie funkcie, ktoré vyšli z prieskumu medzi používateľmi ako najčastejšie.

 

To však nie je zďaleka všetko. Aktualizovaný bol celý dizajn aplikácie, vylepšená bola aj možnosť presne si používateľsky nastaviť aplikáciu podľa osobných potrieb. Navyše, viacero klientov má v Tatra banke viacero bežných účtov a teraz sa dá nastaviť, ktoré z nich sa majú v aplikácii zobrazovať na úvodnej obrazovke po prihlásení. Naraz je možné zobraziť v mobilnej aplikácii až 5 bežných účtov.

 

Aby bola platba čo najrýchlejšia, po jej vykonaní má používateľ možnosť uložiť tohoto príjemcu pre budúce použitie. Pribudla aj nová možnosť zdieľania IBAN kódu. Ten sa teraz dá rýchlo odoslať napr. mailom. Ak niekedy máte k dispozícii len starší formát čísla účtu príjemcu, dá sa v novej aplikácii zadať aj ten a automaticky sa prepočíta na IBAN.

Virtuálny bankár Adam v mobilnom bankovníctve Tatra banka

Virtuálny bankár Adam v mobilnom bankovníctve Tatra banka

Nám sa veľmi páčil online chat s virtuálnym bankárom Adamom, ktorý Tatra banka predstavila ako prvá banka na Slovensku. Adam vás nasmeruje na bližšie informácie o úveroch alebo ak premýšľate o investovaní. Adam sa priebežne učí a svoje odpovede spresňuje.

Osobne považujeme Adama za víziu toho, kam sa bude bankovníctvo uberať, pričom prvý kontakt budú mať na starosti roboti a budú schopní odpovedať na väčšinu otázok, ktoré mávajú klienti pri telefonovaní. V budúcnosti dokážu účinne pomôcť.

Aby sme sa dozvedeli o novinkách v tejto verzii mobilného bankovníctva čo najviac, navštívili sme v centrále tejto banky Lukáša Mochňáka, vedúceho oddelenia rozvoja mobilných aplikácií.

Náš rozhovor sme zaznamenali vo videu a tu aj najlepšie uvidíte ako sa jednotlivé nové funkcie používajú:

Najnovšia verzia

Práve v dobe tvorby článku sa objavila najnovšia verzia bankovej mobilnej aplikácie Tatra banka 3.1. Tá prináša tieto vylepšenia:

– Aktualizácia údajov z občianskeho preukazu aj bez osobnej návštevy pobočky
– Nový widget Rýchla platba na platby v prospech najčastejšie používaných príjemcov
– Niekoľko drobných zmien na zlepšenie celkového používateľského zážitku

Google Play
App Store

Stiahnite si aplikáciu Tatra banka pre Android a iOS

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.