MWC alebo skrátka mobilný kongres v Barcelone je udalosť roka, na ktorú sa vždy tešíme.

Z nášho mini prieskumu, rozumej opýtal som sa chalanov, čo leteli so mnou, je MWCčko obľúbenejšie ako IFA. Súhlasím, aj pre mňa.

Na otázku, ako bolo v Barcelone odpovedám: : „Bolo tam hlavne o 10° viac a mal som nový burger McExtreme. Chutil výborne.“ 🙂

mwc_barcelona_blog_118

Sagradu som už videl, Gaudího tiež, takže mekáč je ďalšia povinná jazda v Barcelone

Začiatok cesty

A keď všetci letia do Barcelony na priamo, my si radi spravíme výlet do Dusseldorfu. Je to pekné letisko, prečo sa tam nepozrieť. Akurát to malo jeden háčik – bolo treba vstávať o tretej. Aspoň teda pre mňa, aby sa naša púť na letisko začala spred budovy Orange Slovensko v Centrali. Hodinka na letisko, potom začekovanie batožiny a dať si niečo pod zub. A keďže nemám rád počas cestovania prekvapenia, v mojom prípade to bolo dať si niečo na obličky. Áno na obličky, nie pečeň, takže čistá voda mi stačila.

Lietadlo

mwc_barcelona_blog_2

To sme už v Nemecku a vyrážame za teplým počkom

Posledné lety mávam celkom šťastie na spolu sediacich a rád sedím v uličke. Časy keď som fotil krídlo na 20 fotiek ma už prešli a mám radšej možnosť kedykoľvek sa zdvihnúť a ísť na WC alebo sa len tak ponaťahovať. Má to ale jednu nevýhodu, treba si dávať pozor na vozík s nápojmi. Inak vám s ním letuška vrazí do kolena a ešte sa vás milo opýta, čo si dáte na pitie. Ale takto som si zvykol cestovať a vyberám si miesta vzadu. Viem, že väčšina cestujúcich „prekročí“ hranice cieľovej destinácie o niečo skôr, ale to mi neprekáža. Mám to aj bližšie na WC a môj krokomer sa nezblázni od radosti 🙂

mwc_barcelona_blog_4

Tutok sú nejaké lietadlá 😀

Let s prestupom cez Dusseldorf bol trochu „ o hubu“, hlavne ak treba vstávať o tretej ráno celý deň myslieť na to, že večer treba ísť na samsungovú akciu. Dalo sa to vydržať, boli sme dobrá partia a pri niektorých hláškach aj zabudnete, že ste unavení a kedy ste vstávali.

Dobrá plnka :-). Nič pre asociála, ale kde inde si dáte takýto „tesný telesný kontakt“ ak nie v ekonomickej triede 🙂

Barcelona aeropuerto

V tomto meste som bol veľakrát a nielen na MWC akcii. Je to mesto, ktoré som sa naučil trochu viac poznať, najmä čo sa týka prestupov v metre. Letisko je mi tak známe, že sa cítim ako doma. Viem, kde je Replay, mekáč aj záchody 🙂

mwc_barcelona_blog_8

Ak už vaši kolegovia majú batožinu a vy nie,nie je to vtipné. Ale zabávali sa na tom dobre 🙂

Po prílete sme si išli zobrať batožinu, výnimočne aj ja. Tak tretíkrát počas lietania, čo som si nebral iba príručnú batožinu. Najprv je to vtipné, ako padajú kufre na pás, potom sa smejú už len všetci z našej slovenskej skupiny. Majú svoje kufre pod nohami a dva ešte čakáme. Toto je presne tá hranica medzi vtipom a nevkusom, kedy už vám nie je všetko jedno a rozmýšľate, čo najdôležitejšie ste mali v batožine, ktorá išla do kufra. V mojom prípade to bolo hlavne oblečenie, notebook som mal pri sebe. Azda nikto nie je tak zlomyseľný, aby dal notebook do batožiny, ktorú hodia do kufra. Dopadlo to dobre, všetci sme mali svoje batožiny a išli sme si prevziať badge, teda po slovensky visačku, ktorou sa legitimujeme na výstavisku Fira Gran Via.

mwc_barcelona_blog_25

Toto som ja 🙂 aj so selfie paličkou priamo na nápise Fira Barcelona pred výstaviskom.

Je vidno, že MWC je obrovská akcia, ktorá si vie na seba zarobiť. Letisko je posiate ceduľami, nápismi, personálom, ktorý naviguje húfy ľudí v príletovej hale. Chvíľu som mal pocit, že som vystúpil na americkej pôde. Zabralo nám to do pár desiatok minút, no dostali sme svoju visačku, aj lístok na MHD a tiež ruksak. Ten poteší a vidno, že ľudia ho na MWC húfne nosia, aj s visačkami na krku. Aby každý vedel, že nie je domáci, ale nepotreboval som na seba upozorňovať. Nenosiť badge mimo výstaviska je aj jedno z hlavných odporúčaní, ktoré sme sa dozvedeli už pri registrácii doma cez internet.

mwc_barcelona_blog_7

Digitálny „pre-badge“. Ten skutočný dostanete ná základe tohto a pasu alebo OP na letisku alebo priamo na výstavisku, či napríklad niektorej z vlakových staníc v Barcelone

Deň D – Nedeľa

Bol som tam ja, Ondrej a Xénia a spravili sme aj video. Ten telefón mi fakt skoro vypadol z ruky, to bolo o chlp. Pozrite si naše obe videá kde porovnávame nové Galaxy S7 so starším S6 edge.

Video 1Video 2 na našom Facebooku.

mwc_barcelona_blog_10

Pod týmito budovami sa odohrávalo uvedenie nových Galaxy S7 telefónov

Hotel, kde sme bývali, bol nakoniec od miesta uvedenia novej S7-čky vzdialený na 4 zastávky električkou. Prišiel som na zastávku a hneď išla štvorka. Mne do Dúbravky dobre známy spoj, vedel som, že teda idem dobre 🙂 . Nemal som ale cestovný lístok, tak som nastúpil bez lístka. Vraví sa, že je to národný šport Slovákov. Myslím, že podľa informácie o pokute 100 EUR bez lístka v tej električke to nebude len náš národný šport. Cesta ubiehala podstatne pomalšie, ako keď máte platný cestovný lístok, ale zaobišla sa bez kontroly a bez pokuty. Hotel bol fajn. Tri hviezdy, ústretová recepcia a vynikajúci internet. Viac nepotrebujete.

sdr

Na Samsung akcii bola riadna plnka, tipujeme cez 4000 ľudí

Deň prvý – Oficiálny začiatok MWC

Oficiálny, neoficiálny, lístok na MHD vám platí až cez pracovný deň, preto som vlastne išiel na čierno v nedeľu.

mwc_barcelona_blog_59

Prvý deň je hlavne o tom, pobehať stánky, haly a pozrieť si ako to tam vlastne je a spraviť si taký light plán na utorok. Samozrejme, potom sú tu povinnosti ako oficiálne tlačovky a rôzne iné tlačovky, na ktoré sme boli prihlásení. Taká bola napríklad aj v mítingovej miestnosti v hale 8, kde mal svoju časť aj Kaspersky. Pán Kaspersky bol prítomný naživo a bola to jedna z mála diskusií / tlačoviek tohto typu, kde som neoľutoval, že som bol. Konečne niekto rozprával ako bežný človek, nie ako zástupca firmy. Typu bla bla, viete, že treba mať antivrák, lebo prídete o dáta…Nehovorím, ak toto niekto tvrdí, nie je ďaleko od pravdy, no toto bolo nadmieru uvoľnené a vtipné. A kolegovi Romanovi som doniesol ročnú licenciu Kaspersky Internet Security na tri zariadenia. Dobrý deal, no nekúp to. 🙂

Po výstavisku rýchlo na hotel, spracovať aspoň základné veci a potom rovno na česko-slovenskú večeru s ESETom. O tom, ako sa dá hýbať mestom, keď štrajkuje metro a autobusy na striedačku, sa dozviete už čoskoro.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.