Sú medzi nami aj seniori, pre ktorých sú určené iné typy telefónov ako bežne predstavujeme. Alcatel 2019G je typickým predstaviteľom takýchto telefónov.

Seniori majú už horšie videnie, preto Alcatel 2019G obsahuje veľké písmená a veľmi jednoducho sa ovláda veľkými tlačidlami. Pri zvolení čísla sa ozve aj jeho hlasová reprezentácia.

Nie je tu dotykový displej a telefón používa vlastný operačný systém. Pravdepodobne ho budú chcieť nielen seniori, ale aj používatelia, ktorí preferujú jednoduchý telefón. Informačným centrom je 2,4-palcový farebný displej s rozlíšením 320 × 240 bodov. V zadnej časti sa tiež nachádza fotoaparát s rozlíšením 2 Mpx, na rozšírenie pamäte je tu slot pre microSD kartu (max 32 GB). Používateľ nájdete vo výbave Bluetooth pripojenie, ale aj FM rádio. Súčasťou dodávky sú aj slúchadlá s 3,5 mm jackom, ktoré tvoria v tomto prípade anténu na príjem.

V zadnej časti je SOS tlačidlo, ktorým sa dá jednoducho zavolať zapamätané číslo. Využiť sa dá aj integrované svietidlo. Kapacita vyberateľnej batérie je 970 mAh a tá postačí na dva dni prevádzky. Telefón sa dá využiť aj ako baterka. Súčasťou dodávky je aj nabíjací stojan, nabíjací adaptér má port microUSB. SIM karta má rozmery microSIM. Rozmery telefónu sú 116,8 × 58, 5 × 12,5 mm a hmotnosť 80 gramov. Existuje v čiernej a striebornej farbe.

Cena: 39,90 €
Zapožičal: Agem Computers (www.agem.sk)