Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Športový charakter a futuristický štýl modelu Lexus LC priťahujú odborníkov na tuning a nadšencov úprav automobilov. Príkladom je dielňa Modellista, ktorá ponúka nové diely pre LC vo variantoch kupé a kabriolet. 

Špecialisti sa tentoraz zamerali na jemné doladenie  Lexusu LC. V ich  podaní je  vozidlo vybavené menším predným spojlerom, prahovými lištami a zadným difúzorom so štyrmi koncovkami výfuku v tvare diamantu. Celok dopĺňajú 21-palcové kované ráfiky so štíhlymi lúčmi v tvare polmesiaca.  Kvôli asymetrickému vzoru bolo každé zo štyroch kolies navrhnuté samostatne. Prvky balíka určeného pre športový Lexus aj ráfiky dostali lesklý chrómový povrch.

Tieto úpravy je možné zrealizovať pri verzii  Lexusu LC s pevnou strechou, ale tiež pri kabriolete LC Convertible. Cena kompletnej sady sa začína od sumy 1,8 milióna jenov (približne 14 600 €). Samotná kompletná sada kolies s pneumatikami Michelin Pilot Super Sport  stojí vyše  1,2 milióna jenov čiže okolo 9 600 €.

Model skvelý na tuning

Dielňa Modellista je jednou z mnohých tuningových dielní, ktoré navrhujú úpravy vlajkovej lode  grand toureru Lexus. Tuningový balík k modelom  LC a LC Convertible pripravila aj spoločnosť TRD Japan. V jej ponuke sa vyníma najmä veľké zadné krídlo a kryt, ktorý znižuje pôsobenie vetra počas jazdy – prvky boli vytvorené špeciálne pre verziu so skladacou strechou. O tuning Lexusu LC sa postarala aj dielňa Artisan Spirits. Výsledkom je špeciálny rozsiahly balík Label GT, ktorý obsahuje široký bodykit a pôsobivé krídlo Voltex.

Značky: