TP Vision, držiteľ licencie na televízne a zvukové produkty pod značkou Philips prichádza s novými televízormi.

Predstavuje nový rad televízorov Ambilight, ktorého vrcholom je Philips OLED+937. Zároveň uvádza model Philips OLED+907 vybavený technológiou Bowers & Wilkins, a nový televízor Mini-LED.

Všetky tri televízory sú vybavené prispôsobenou verziou operačného systému Android 11 TV OS.

Vlajková loď OLED+937 pridáva ďalšie „plus“

vlajková loď z radu televízorov Ambilight, OLED+937 v uhlopriečke 65″ získal ocenenie EISA v kategórii domáce kino.

Philips OLED+937Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Philips OLED+937 sa dá napriek soundbaru umiestniť aj na stenu

65″ OLED+937 kombinuje vylepšenú verziu spracovania AI Dual Engine spoločnosti Philips zobrazeného prostredníctvom panelu OLED EX so špeciálnym odvodom tepla. Televízor takto ponúka maximálny svetlený výkon až na úrovni 1300 nitov.

Nový procesor P5 pridáva viacero špecializovaných funkcií AI do inteligentného spracovania obrazu a funkciu Advanced HDR. Tá optimalizuje HDR výkon mapovaním jednotlivých tónov v každej scéne samostatne namiesto priemerovania celej snímky.  

Philips OLED+937Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Soundbar v Philips OLED+937 obsahuje reproduktory aj na svojich hranách

Vylepšený bol aj zvukový systém Bowers & Wilkins, ktorý po prvýkrát obsahuje vyhradené ľavé a pravé bočné meniče na vytvorenie skutočnej špecifikácie 5.1.2 so zvýšeným výkonom 95 W na zabezpečenie zvuku, ktorý vyplní celú miestnosť.

Philips OLED+937Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Reproduktor na hrane soundbaru

OLED+937 je tiež jednou z prvých súprav, ktoré sú vybavené technológiou Philips Ambilight Next Generation. Tá namiesto rozdelenia zadných LED diód do skupín teraz umožňuje individuálne ovládanie každej LED diódy. Takto sa dosiahne širší rozsah farieb a presnejšie prispôsobenie obrazu na obrazovke. Výsledkom je vyšší výkon systému Ambilight, ktorý poskytuje ešte výraznejšie navodenie dojmu, že obraz presahuje hranice obrazovky.

Nová funkcia šetriča obrazovky Aurora kombinuje galériu vopred nahraných obrázkov a videí zobrazených spolu s funkciou Ambilight, čo vytvára efektnú multimediálnu umeleckú show v obývacej izbe.

Philips OLED+937Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Individuálne riedenie podsvietenia Ambilight v najnovšej verzii

OLED+937 ponúka herný zážitok vďaka kompatibilite s technológiami G-sync a Free-sync Premium, vyhradenému panelu s hernými nastaveniami na obrazovke a novej funkcii VRR Shadow Enhancer navrhnutej na optimalizáciu herného výkonu podľa obnovovacej frekvencie panelu.

Kryt reproduktorov je naďalej integrovaný ako súčasť podstavca televízora a teraz je potiahnutý látkou Kvadrat Audiomix na hornej aj prednej strane a špeciálne perforovanými saténovými kovovými mriežkami reproduktorov na každom konci.

Nový diaľkový ovládač má pohybom ovládané podsvietenie, vysokokvalitnú striebornú povrchovú úpravu a pocit luxusu je zavŕšený zadnou časťou potiahnutou kožou Muirhead.

OLED+907 ako integrácia zvuku a obrazu

Nový model OLED+907 nadväzuje na pôvodný model OLED+903 a vylepšuje ho diskrétnou integráciou zvukového systému Bowers & Wilkins do tela televízora.

Philips OLED+907Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Riešenie zvukového systému na televízore Philips OLED+907

Televízor je dostupný v uhlopriečke 55 a 65 palcov a jeho maximálny jas je 1300 nitov. K dispozícii je Ambilight Next Generation a nová funkcia Aurora.

Kvalita zvuku je výnimočná aj vďaka zvukovému systému Bowers & Wilkins 3.1 s výkonom 80 W, so šiestimi vpredu umiestnenými meničmi, ktoré vám dávkujú vyvážené ľavé, stredové a pravé rozloženie (LCR) . To poskytuje širokú zvukovú scénu s čistými dialógmi. Hlboké a presné basy zabezpečuje veľký, vzadu namontovaný subwoofer podporovaný štyrmi pasívnymi žiaričmi.

Televízor OLED+907 je vhodný na hranie hier, je vybavený panelom s hernými nastaveniami televízora Philips a je kompatibilný s technológiami Freesync Premium a G-Sync. Ponúka prehrávanie v rozlíšení 4K 120VRR v plnom rozlíšení prostredníctvom režimu monitora.

Európsky dizajn prináša minimalistický kovový otočný stojan s plochou doskou s povrchovou úpravou v saténovom chróme, zatiaľ čo diskrétny zvukový kryt sa tiahne po celej šírke spodnej časti súpravy a je potiahnutý látkou Kvadrat Audiomix.

Minimalistický kovový rám súpravy je vďaka užšiemu rámu obrazovky nového panela OLED EX užšie prepojený s obrazom na obrazovke a ponúka väčší zážitok z funkcie Ambilight.

PML9507: Mini LED televízor od Philipsu

OLED panel je voľbou pre tých, ktorí hľadajú skutočný špičkový výkon, technológia Mini LED rozšírila prémiovú ponuku televízorov so značkou Philips o kombináciu výborného pomery výkon/cena. Tento Mini-LED televízor prichádza v uhlopriečke 55″ 65″ a 75″.

Aj v tomto prípade použiť výroba procesor P5 AI 6. generácie a kvalitný 120 Hz VA panel so svetelným výkonom až 1500 nitov.

Štvorstranná verzia nového systému Ambilight Next Generation s pridaním novej funkcie Aurora sa postará o skutočne efektný obraz.

Philips PML9507Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Zadné podsvietenie Ambilight v prípade televízora Philips PML9507

Kvalita zvuku je pôsobivá vďaka integrovanému systému 2.1 s výkonom 70 W s dvomi pármi výškových reproduktorov smerujúcich nadol a dvomi stredotónovými reproduktormi plus samostatným trojokruhovým subwooferom a dvomi pasívnymi žiaričmi umiestnenými v samostatnom kryte v zadnej časti súpravy.

Model PML9507 sa dá flexibilne použiť aj ako vyhradený stredový kanál v rozšírenom sound systéme s použitím kompatibilných satelitných reproduktorov pripojených k technológii Play-Fi – napríklad nového modelu Philips Fidelio FS1 – na rozšírenie zvukovej scény, pričom dialógy zostanú priradené k postavám na obrazovke.

Model PML9507 je vhodný na hranie hier, pretože je vybavený panelom s hernými nastaveniami Philips, kompatibilitou s technológiou Freesync Premium a prehrávaním 4K 120VRR v plnom rozlíšení prostredníctvom režimu monitora televízora.

Súčasťou modelu PML9507 je aj strieborný diaľkový ovládač s luxusným poťahom z kože Muirhead na povrchu zadnej časti.

Ceny a dostupnosť

Väčšina televízorov bude dostupná na Slovensku od septembra. Model 65″ OLED+937 bude v predaji za 3499 eur. 55″ OLED+907 stojí 1999 eur a 65″ OLED+907 bude za cenu 2999 eur.

Televízor s vysokým pomerom výkon/cena PML9507 v 55-palcovejh uhlopriečke stojí 1499 eur. Od novembra bude dostupný aj 65″ model PML9507.

Zdroje: vlastné, Philips

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.