Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tlačiareň Monna Lisa tvorí od roku 2005 s viac ako tromi miliónmi štvorcových metrov vytlačeného pigmentu históriu odboru výroby interiérových textílií.

Táto tlačiareň pre digitálnu potlač textilu priniesla revolúciu tlače na textil. Je výsledkom mnohoročnej spolupráce medzi spoločnosťou Epson, priekopníkom aplikácie digitálnych tlačových technológií na textil, spoločností For.Tex. a F.lli Robustelli, ktoré sú teraz súčasťou skupiny Epson. Tieto tri spoločnosti sa zúčastnia veľtrhu Heimtextil, aby ukázali trhu s bytovým textilom a interiérovým vybavením tlač na látky využívajúcu vysoko kvalitné pigmenty šetrné k prírode.

Tlačiareň Monna Lisa je výsledkom viac než desaťročného partnerstva medzi týmito tromi spoločnosťami. Je to produkčná digitálna tlačiareň využívajúca osvedčenú piezoelektrickú atramentovú technológiu od Epsonu. Monna Lisa ponúka komplexné riešenia, jedná sa o plne integrovaný systém, ktorý obstaráva celý proces produkcie od prípravy až po finálnu tlač.

Úspech Monny Lisy je postavený na niekoľkých princípoch: Patrí medzi ne nie len kvalita a spoľahlivosť, ktoré sú úplne zásadné, unikátnosť tlačových hláv, atramentov a mechaniky, ale hlavne nepretržitý vývoj, ktorý zaručuje jej výnimočnosť. Výbornou ukážkou oddanosti týmto princípom je nedávno otvorené Stredisko pre inováciu (Innovation hub) v regióne Como, známom ako centrum vysoko kvalitnej tlače. Spoločnosť Epson odhaduje na základe počtu tlačiarní Monna Lisa nainštalovaných po celom svete, že v roku 2015 bolo vyrobených približne 900 000 metrov štvorcových látky potlačenej pigmentmi. (40% nárast oproti roku 2014)

„Kvalita” a „spoľahlivosť“ sú hlavnými zásadami segmentu obchodu s interiérovými textíliami. Giovanni Pizzamiglio, riaditeľ predaja spoločnosti Epson Europe a zároveň člen predstavenstva spoločnosti Fratelli Robustelli uviedol: „Monna Lisa je pre textilný priemysel vhodnou alternatívou vďaka niekoľkým kľúčovým vlastnostiam, ktoré zahŕňajú skracovanie výrobného času, schopnosť tlačiť na akýkoľvek typ tkaniny, či využiť akýkoľvek typu vzoru. Umožňuje zefektívniť výrobu vzoriek a produkciu prototypov v tej najlepšej kvalite s dramaticky nižšími nákladmi. Nižšia spotreba energie a vody z nej činí špičkovú tlačiareň, ktorá je súčasťou výnimočnej evolúcie tlačových technológií používaných v textilnom priemysle.“

Od roku 2005 je Monna Lisa dostupná pre trh s interiérovými textíliami v 320cm prevedení s použitím ľahkých pigmentov. Jej hlavnou vlastnosťou je schopnosť vysoko kvalitnej tlače na rôzne látky, či už vyrobené z celulózových vlákien alebo zo zmesi s polyesterom. Umožňujú to pigmentové atramenty Genesta vytvorené spoločnosťou Epson v spolupráci s firmou For.Tex. Fakt, že pri výrobe nie je nutné používať naparovanie ani pranie, robí z Monny Lisy a pigmentových atramentov Genesta ekologické riešenie s malým dopadom na životné prostredie. Látky potlačené strojom Monna Lisa ponúkajú vysokú kvalitu farieb, trvanlivosť a reprodukovateľnosť. To je zásadné pre tkaniny s povrchovou úpravou (pre-treated fabrics) používané v segmente interiérových textílií. Vďaka inováciám a kvalite tlačiarní Monna Lisa je možné vytvárať výrobky pre interiér – od čalúnenia až po bytový textil.

Tlačiareň Monna Lisa, ktorá bola predstavená v roku 2003, vyrába textilná strojárenská spoločnosť Fratelli Robustelli. Táto tlačiareň priniesla revolúciu na trh s textilom, pretože ponúkla digitálny nástroj, ktorý zvládal vyrábať vzorky rovnako spoľahlivo ako ovládal priemyselnú výrobu. Behom rokov prešla Monna Lisa vývojom – od prvého modelu Monna Lisa Evo z roku 2011 až po najnovší model Monna Lisa EVO TRE, ktorý je ďalším krokom vpred v pozoruhodnej evolúcii tlačových technológií v textilnom priemysle.

Značky: