Ide o vylepšenú verziu modelu Moto G5 Plus.

Lenovo na výstave MWC predstavilo smartfóny strednej triedy Moto G5 a G5 Plus. Výrobca teraz pripravuje ich mierne vylepšené verzie, modely Moto G5S a G5S Plus. Tie by mohli byť predstavené o mesiac na veľtrhu IFA v Berlíne. Informácie o nich už kolujú internetom.

Z dvojice noviniek je zaujímavejšia verzia Plus. Tá ponúkne vylepšenia v podobe 5,5-palcového displeja a duálneho fotoaparátu s 13 Mpx senzormi. Jeden fotí farebne, druhý je čiernobiely. Smartfón ďalej obsahuje procesor Snapdragon 625, 3 / 4 GB RAM a 32 / 64 GB úložisko.

Vľavo Moto G5S so štandardným fotoaparátom. Vpravo Moto G5S Plus s duálnym fotoaparátom. Zdroj: Android Authority

Uvidíme, aká kombinácia operačnej pamäte a úložiska sa bude predávať na našom trhu, avšak cena by mala podľa neoficiálnych informácií štartovať na 329 eur. Pôvodné Moto G5 Plus ponúka 5,2-palcový displej, normálny fotoaparát a na náš trh prišlo s cenou 279 eur.

Aj Moto G5S ponúkne väčšiu uhlopriečku v porovnaní s pôvodnou verziou. V tomto prípade ide o nárast z 5 palcov na 5,2 palcov. Fotoaparát sa nemení a ani procesor Snapdragon 430. Telefón však ponúkne kombináciu 3 / 4 GB RAM a 32 / 64 GB úložisko, čo je takisto mierne zlepšenie v porovnaní s originálom.

Moto G5 sa na Slovensku predáva za 199 eur. V prípade modelu G5S sa spomína cena 299 eur, avšak predpokladáme, že by mohla byť aj o niečo nižšia – tipujeme 249 eur.

Prečítajte si aj:

Lenovo Moto G5 a G5 Plus, nadstavba Moto

 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit