Ako prvý v sérii moto g je moto g60 vybavený kamerovým systémom so 108 Mpx snímačom, čo je doposiaľ kamera s najväčším počtom pixelov spoločnosti Motorola.

Kapacita batérie je až 6000 mAh, nechýba displej s vysokou obnovovacou frekvenciou a rýchly procesor Qualcomm Snapdragon 732G.

108 Mpx za super cenu

moto g60 ponúka zostavu fotoaparátov so 108 MPx snímačom, ktorý je spojený s technológiou Ultra Pixel. Využíva binárne zoskupenie pixelov, ktoré kombinuje 9 pixelov do jedného obrovského 2,1um ultra pixelu, aby poskytol užívateľom 9-násobnú svetelnú citlivosť pre ostré a jasné fotografie s vo vysokom rozlíšení aj v podmienkach s nižším osvetlením.

Okrem 108 Mpx senzora je tu ultraširokouhlý objektív s uhlom záberu 118º, ktorý do záberu zmestí 4-násobne viac scény. Výbava ďalej pokračuje s objektívom Macro Vision, ktorý prináša 4-násobne väčšie priblíženie k objektu ako bežný objektív, čím sa hodí na fotenie tých najmenších detailov.

Pomocou snímača hĺbky môžete navyše zmeniť každodenné fotografie na profesionálne vyzerajúce portréty. Výrobca pridal aj režim Dual Capture, ktorý umožní nahrávať súčasne pomocou zadných aj selfie kamier a zobrazuje vás aj váš objekt, aby ste mohli ukázať obe strany jedného príbehu naraz.

zľava Marek Toth: Sales Manager, MBG SEE / Georgi Bonev: Head of Marketing, MBG SEE

6000 mAh batéria

Batéria s takto vysokou kapacitou umožní dosiahnuť až 54 hodín fungovania smartfónu. Výrobca pridáva rýchle nabíjanie TurboPower s výkonom 20 W. Hoci má model moto g60 plus až 50 W nabíjanie, tu sa výrobca sústredil na zachovanie čo najlepšej ceny smartfónu.

Používa 6,8“ displej Max Vision FHD+ kompatibilný s HDR10. A ako prvé zariadenie Motorola má displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Veľmi dobré na hry, ale aj filmy a na toto si rýchlo zvyknete. Pri takto vysokej kapacite batérie sa nemusíte obávať nadmernej spotreby energie. Telefón obsahuje čistú verziu systému Android OS a rozhranie My UX.

moto g60 bude k dispozícii na Slovensku s počiatočnou cenou 239 eur.

motorola g60 infographicsZdroj: Motorola
Všetky podstatné vlastnosti v skratke

Zdroj: Motorola

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.