Ďalší výrobcovia smartfónov budú tentokrát o niečo pomalší. 

Samsung ešte v septembri tohto roka predstavil nový 200 Mpx senzor Isocell HP1, pričom spoločnosť zatiaľ neupresnila, ktorí výrobcovia ho budú používať. Nové správy teraz prezrádzajú, ktorí výrobcovia ho nasadia ako prví.

Leaker Digital Chat Station informuje, že prvý telefón s 200 Mpx senzorom by mohla predstaviť Motorola, a nie Samsung. Túto správu potvrdil aj ďalší renomovaný leaker Ice Universe v samostatnej správe. Zatiaľ však nie je známe, ktorý model tento senzor dostane.

Ako je na tom Samsung a Xiaomi?

Nové informácie zjavne narušili tvrdenie pôvodnej správy, ktorá tvrdila, že práve Xiaomi predbehne svojich konkurentov a ako prvý výrobca uvedie telefón s 200 Mpx fotoaparátom. Leaker Digital Chat Station sa domnieva, že Xiaomi senzor stále testuje. Ice Universe pritom dodáva, že Xiaomi zariadenie na trh uvedie až v druhej polovici roka 2022.

V prípade Samsungu ide skôr o zarážajúci prístup, pretože Ice Universe informuje, že kórejská spoločnosť môže uviesť telefón s 200 Mpx fotoaparátom až v roku 2023. 

Vieme pritom, že viac megapixelov automaticky neznamená aj kvalitnejšie fotografie. Sme preto zvedaví, ako sa s tak vysokým rozlíšením výrobcovia popasujú a čo to v konečnom dôsledku prinesie pre používateľov.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.