Motorola v rámci jesenného trhu predstavila svoje zásadné novinky. Už teraz sa dajú kúpiť na slovenskom trhu.

Zásadou noviniek je poriadna batéria s kapacitou 5000 mAh, vysoký výkon podčiarknutý procesorom Qualcomm Snapdragon a úzka spolupráca s Google. Pritom to všetko ešte vylepšujú agresívne volené ceny.

moto e7 PLUS

Telefón prichádza na Slovensko s cenovkou 149 eur, čo je u nás jedna z magických hraníc pre nákup telefónu. Budú dve farby – modrá a oranžová. Tá vyzerá povedzme bronzová. Vyzerá to tak, že hlavne bronzová farba je lákadlom pre kupujúcich v roku 2020, túto farbu ako dominantnú si vybral aj Samsung.

moto e7 plus

moto e7 plus

e7 plus má 48 MPx fotoaparát, ktorý si poradí aj s nočnými fotkami. Použitá je tu technológia Quad Pixel, kedy sa pri fotení v scénach s nedostatkom svetla spoja 4 pixely do jedného výsledného a takto vytvorené snímky majú menej šumu. Telefón e7 plus poháňa 5000 mAh batéria, telefón by s ním mal vydržať až na 3 dni prevádzky. Vo výbave je LCD displej s uhlopriečkou 6,5 palca a pomerom strán 20:9.

Príklad nočnej fotky s moto e7 PLUS

Príklad nočnej fotky s moto e7 PLUS

Ľudia na Slovensku to asi až tak neocenia, ale e7 PLUS má aj hardvérové tlačidlo na Google asistentku. Minimálne to však zvýrazňuje silnú spoluprácu Motorola a Google.

moto g9 PLAY

Druhý predstavený model  prichádza v troch farbách – modrá, zelená a bronzová. Hlavný snímač vo fotoaparáte má rozlíšenie 48 MPx, zadná kamera je trojitá. Opäť sa využíva Quad Pixel na menej zarušené fotky v noci plus vylepšenie nočnej fotky pomocou Night Vision. S technológiou Macro Vision sa dobre dajú fotiť objekty z blízka. Tento telefón má aj snímač hĺbky, čo znamená krajšie fotky s rozmazaným pozadím.

Batéria má kapacitu 5000 mAh, tá má vydržať na 2 dni prevádzky. Nabíjanie je 15 W TurboPower. Súčasťou výbavy je aj 3,5 mm jack port. Uhlopriečka displeja je 6,5 palca a veľmi sa tešíme integrácii snímača NFC. Znamená to, že s týmto telefónom môžete aj bezkontaktne platiť. Cena telefónu je 199 eur, ale všetci ako darček dostávajú bezdrôtové slúchadlá s nabíjacím puzdrom.

Slúchadlá ako darček pre moto g9 PLAY

Slúchadlá ako darček pre moto g9 PLAY

Špecialitou je to, že puzdro na slúchadlá má integrovaný napájací adaptér. Tak sa dajú slúchadlá cez puzdro nabiť aj priamo z telefónu a nemusíte na to nosiť vlastný kábel. Dokovacia stanica umožňuje aj samostantnú batériu na nezávislé nabíjanie slúchadiel. Batéria v slúchadlách vystačí na minimálne 5 hodín ich prevádzky. Ich skutočnú cenu odhadujeme tak na 50 eur.

moto g9 PLUS

Toto je telefón, ktorý nás najviac potešil. Hlavný snímač má 64 MPx rozlíšenie, zadná kamera je trojitá plus je tu aj snímač hĺbky. Jeden z fotoaparátov je ultraširoký a použiť môžete aj Macro Vision. Batéria má opäť 5000 mAh, ale nabíjanie je Turbo Power 30 W. Základom tohto telefónu je výkonný procesor Qualcomm Snaqdragon 730G, zabudovaná pamäť má 128 GB a cez microSD kartu sa dá rozšíriť o ďalších 512 GB.

moto g9 PLUS

moto g9 PLUS

Je to telefón so 6,8 palcovým FullHD+ displejom. Telefón prichádza v modrej a bronzovej farbe za oficiálnu cenu 269 eur. V predajniach na Slovensku sme ho však našli s cenovkou 229 eur, čo je super cena na takto vybavený telefón.

Príklady fotografií s moto g9 PLUS

Príklady fotografií s moto g9 PLUS

Evidentne sme tak svedkami toho, že cenová vojna v oblasti smartfónov beží naplno. Motorola má v talóne hlavne vysokú kapacitu batérie a potrpí si na spoluprácu s Googlom, čoho dôsledkom je aj takmer čistý operačný systém Android s minimom vlastných úprav.

Telefóny práve dostávame na recenziu do redakcie a pripravíme ich vlastné predstavenie.

Telefón moto G9 PLUS sme už v redakcii medzi prvými aj otestovali

motorola moto g9 plus: Telefón s 5000 mAh batériou a 30 W nabíjaním (RECENZIA)

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.