Celkovo bude obsahovať až štyri modely.

Rodina smartfónov motorola edge 50 zatiaľ pozostáva z troch modelov, ktorých cena sa začína od 469 eur pre edge 50 fusion až do 999 eur pre vlajkový model motorola edge 50 ultra. Trio pôvodných modelov uzatvára model edge 50 pro, ktorý stojí 699 eur. Doteraz však nebol predstavený základný model, ktorý nesie označenie edge 50 bez akéhokoľvek prívlastku.

Hoci všetky vyššie menované modely sú už v predaji, tak predstavenie modelu edge 50 sa iba pripravuje. To, že tento telefón je čoraz bližšie k uvedeniu na trh naznačujú aj viaceré databázy certifikačných úradov po celom svete. Najnovšie sa model edge 50 objavil v databáze úradu BIS, ktorý ho taktiež posunul bližšie k uvedeniu na trh.

Motorola Edge 50 Pro: Toto je cena dostupnosť pre EurópuZdroj: GSMArena
Motorola Edge 50 Pro

Je však zaujímavé, že certifikácie na úradoch TDRA, BIS a ruskom EEC neodhalili žiadne ďalšie detaily výbavy, ale vieme, že telefón bude k dispozícii aj na globálnom trhu. Predchádzajúca certifikácia na úrade FCC potvrdila, že edge 50 bude mať 5 000 mAh batériu s podporou 68 W rýchleho káblového nabíjania. Nebude chýbať NFC, Bluetooth, Wi-Fi 6, GPS a 5G.

Keďže motorola edge 50 prechádza viacerými certifikačnými úradmi naznačuje, že jej predstavenie sa blíži. Môže to byť skutočne iba otázkou dní až týždňov, kým bude oficiálne predstavená. S blížiacim sa uvedením na trh je zrejmé, že ešte v predstihu bude odhalená cena a dostupnosť aj pre slovenský trh.

Zdroj: MySmartPrice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.