Lenovo oživilo značku Motorola a začalo ju opäť používať.

Lenovo kúpilo značku Motorola koncom roka 2014, avšak v marketingovej komunikácii ju príliš nepoužívalo. Aj preto sme doteraz označovali telefóny radu Moto ako Lenovo Moto. Situácia sa však mení a značka Motorola sa vracia. Aj na Slovensku.

Bez ohľadu na zmenu označenia, stratégia spoločnosti Lenovo ostáva bez zmeny. Telefóny Moto sú aktuálne dostupné už od 79 eur v prípade modelov Moto C a cenovo atraktívne sú aj nedávno predstavené modely Moto E. Strednú triedu zastupuje rad Moto G, ktorý podľa Lenova ponúka prémiový telefón pre každého. Lenovo prezradilo, že telefónov Moto G5 predalo na Slovensku už viac ako 9000 kusov. Najvyšší rad je Moto Z.

Motorola je späť aj na Slovensku. Aktuálne so 4 radmi Moto telefónov

Moto Z2 Play aj nové Moto Mods

Hlavným lákadlom dnešnej tlačovej konferencie bol práve nový smartfón Moto Z2 Play a nové moduly Moto Mods.

Moto Z2 Play ponúka 5,5-palcový Full HD AMOLED displej, procesor Snapdragon 626 a 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Fotoaparát má 12 Mpx rozlíšenie so svetelnosťou f/1.7 a 5 Mpx predný fotoaparát. Nechýba USB-C konektor a zlepšená odolnosť voči vode a prachu. Výrobca neudáva žiadnu hodnotu odolnosti, ale nanovrstva by mala zariadenie ochrániť aspoň čiastočne.

Moto Z2 Play detailne

Novinka si zachováva dobre optimalizovaný systém Android 7.1.1, kapacita batérie je 3000 mAh. Výrobca dal v porovnaní s predchodcom prednosť tenšiemu telu, ktoré má hrúbku iba 5,99 mm. Nechýba rýchle nabíjanie TurboPower.

Telefón má podobný dizajn ako predchodca, čo je dané jeho kompatibilitou s modulmi Moto Mods. Zmenilo sa však predné tlačidlo so snímačom odtlačkov prstov, ktoré podporuje aj pohybové gestá. Dual SIM verzia poteší možnosťou používať dve nano SIM karty a súbežne aj microSD kartu s kapacitou do 2 TB.

Moto Z2 Play je už na Slovensku. Predávať sa začne od 1. 8. 2017 za 449 eur

Moto Z2 Play sa bude na Slovensku predávať za 449 eur. Do predaja sa dostane od 1. 8. a v predaji bude vo verzii so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom v tmavej a zlatej farbe. Telefón kúpite u všetkých operátorov a aj vo voľnom predaji. Prvé dojmy po dvoch dňoch intenzívneho testovania nájdete v samostatnom článku.

Z hľadiska nových modulov sa na Slovensku budú predávať nové moduly s powerbankami, pričom niektoré z nich podporujú aj rýchle TurboPower nabíjanie alebo bezdrôtové nabíjanie. Ich cena začína od 49 eur. Lenovo na náš trh prinesie aj nový modul s JBL reproduktorom a herný ovládač, ktorý značne zlepší zážitok z hrania na smartfóne. Gamepad bude v predaji od septembra za 89 eur.

Modul Gamepad je skutočná špecialita, ktorá poteší najmä hráčov. Predávať sa začne v septembri za 89 eur

Prečítajte si aj:

48 hodín s Lenovo Moto Z2 Play: Takto má vyzerať modulárny telefón (Doplnené o video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit