Desiata generácia moto g prichádza s ešte lepšou cenou, než by ste čakali.

Výbava odpovedá tomu, čo používateľ očakáva v tejto sérii a čo od smartfónu očakáva vo všeobecnosti. A medzi inými perličkami nechýba NFCaudio konektor.

Smartfón prichádza so systémom Android 11, takže si zároveň kupujete najnovšie technológie a možnosti tohto operačného systému. Tiež aj záruku aktualizácie na ďalšiu verziu.

Fotoaparát

Nech už telefón stojí hocikoľko, chcete, aby dobre fotil. To je jednou z predností nového moto g30, ktorý vo svojej výbave prináša štvoricu objektívov. Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 64 MPx a používa technológiu Quad Pixel. Spojí štyri pixely do jedného a vďaka tomu vytvorí lepšiu fotografiu, a to aj v nočnom režime. Kto chce absolútne detaily, má možnosť využiť skutočné 64 MPx rozlíšenie a fotiť v tomto najjemnejšom režime.

Ultraširokouhlý 8 MPx objektív má uhol záberu až 118°. To znamená, že budete môcť fotiť ešte väčšiu časť krajiny a do záberu sa vám vojde podstatne viac ľudí ako pri fotení bežným objektívom.

Makro je tu pre tých, čo majú radi super detailné zábery. Prepnite sa na tento objektív a zistite, ako vyzerajú objekty odfotené z bezprostrednej blízkosti. Objavte s týmto objektívom trochu iný svet.

Kompletnú foto výbavu uzatvára snímač hĺbky, ktorý má vlastný objektív a rozpoznáva objekty v popredí a pozadí na vytvorenie nádherného rozostrenia, napríklad pri portrétových fotkách.

Snapdragon 662 a 90 Hz

Procesor, ktorý poskytne množstvo výkonu na bežné činnosti. Či už ide o pracovné použitie, surfovanie na webe, Facebooku alebo fotografovanie. Moto g30 je takisto pripravený na hranie hier. To všetko procesor zvládne a ešte bude úsporný na spotrebu energie.

K celkovému výkonu a použiteľnosti však treba pripočítať aj 6 GB RAM. To je dostatočná kapacita na to, aby ste sa mohli prepínať medzi aplikáciami a používať telefón náročnejším spôsobom. Úložisko s kapacitou 128 GB sa dá rozšíriť o pamäťovú kartu.

Použitie rozumného typu procesora je síce jedným z hlavných prínosov, no netreba zabúdať na displej. Výrobca prináša až 90 Hz displej. Je o poznanie plynulejší a nemá výrazný vplyv na spotrebu energie. Vychutnáte si kvalitnejší obraz a plynulejšie zobrazovanie hier a filmov.

Batéria

Silnou stránkou je obrovská 5000 mAh batéria. V kombinácii, v akej ju výrobca zakomponoval k ostatným technickým parametrom, vám telefón vydrží dva dni. Na jeden celý deň dostanete množstvo energie a ešte aj večer budete mať veľkú rezervu.

Využiť môžete rýchle 15 W nabíjanie, do balenia dal výrobca nabíjačku až s výkonom 20 W.

Cena

Vždy vás bude zaujímať, koľko smartfón stojí. Moto g30 tak prichádza s najlepšou cenou a výbavou, ktorá zaujme každého fanúšika značky. Pri priamom porovnaní je pripravená pustiť sa do súboja aj s konkurenciou. Bežne táto séria stála o 100 eur viac. Teraz výrobca zlacnil a to výrazne, no zároveň prináša nadštandardne vybavený fotoaparát.

Tento článok bol pripravený v spolupráci s Motorola Slovensko.

Prečítajte si aj:

Realme 7 Pro: 65 W a AMOLED displej za 299 eur (RECENZIA)