Novinka s ultra širokouhlým OLED displejom a stereo reproduktorom vyladeným technológiou Dolby Atmos.

moto g52 je zameraná na tenký dizajn, avšak výrobca stále použil 5000 mAh batériu. Tá sa dá nabíjať s výkonom 30 W a priloženou nabíjačkou TurboPower. G52 bude dostupný v trochu farbách – Charcoal Grey, Porcelain White a Glacier Blue. Ultraširokouhlý 6,6-palcový OLED displej má 90 Hz obnovovaciu frekvenciu a rozlíšenie Full HD+.

Stereo reproduktory majú podporu Dolby Atmos a rovnako tak môžete využiť túto technológiu zvuku aj pri zapojených slúchadlách. Výrobca ponechal 3,5 mm konektor.

Fotoaparát obsahuje hlavný 50 Mpx snímač s technológiou Quad Pixel, nechýba ani makro kamera na zachytávanie detailov zblízka. Zaujímavosťou je možnosť využitia ultra širokouhlého + snímača hĺbky ultra širokouhlý záber ideálny na zachytenie skupinových fotografií, a portrét, kde snímač hĺbky v spolupráci s hlavným fotoaparátom automaticky rozostrí pozadie pre profesionálne vyzerajúce portréty. Selfie fotoaparát má rozlíšenie 16 Mpx.

Moto g52 poháňa mobilná platforma Snapdragon 680. Smartfón využíva čistú verziu operačného systému Android 12, vrátane funkcií ako panel ochrany osobných údajov, ktorý poskytuje jasný a ucelený prehľad o tom, kedy dané aplikácie získali prístup k polohe zariadenia, k fotoaparátu alebo mikrofónu, čo uľahčuje celkovú správu povolení.

Tieto funkcie, spolu s najnovšími funkcionalitami „Material You“ v kombinácii s My UX, umožňujú prispôsobiť telefón tak, ako to používateľom najviac vyhovuje.

Dostupnosť a cena

Nový moto g52 prichádza na vybrané trhy v Európe s počiatočnou odporúčanou cenou 249,99 Eur. Nové zariadenie bude v najbližších týždňoch dostupné v regióne Latinskej Ameriky a v Indii.

Zdroj: Motorola

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.