Nový člen v rodine motorola moto s extra výdržou batérie je dostupný na Slovensku. Sme jedna z prvých krajín, kde si tento telefón môžete kúpiť.

Dostupný je aj u operátorov O2 a Telekom. Bežná cena je 229 EUR a na Slovensku bude dostupný v oboch farbách – Smoke BlackCapri Blue. Zaujímavosťou je, že séria moto g je tu od roku 2013 a dosiahla celkový počet 100 miliónov predaných kusov.

moto telefony

Moto g8 power je priamym pokračovateľom modelu g7 power z minulého roka.

Prichádza s OS Android 10, čo je zatiaľ v tejto cenovej kategórii neobvyklé. Okrem iného to znamená navigáciu gestami, natívnu čiernu tému, lepšiu správu notifikácií a funkciu Family Link.

V rámci Moto akcií displeja je tu funkcia Moto Gametime. Nový doplnok, ktorý chce výrobca postupne rozšíriť aj do ďalších smartfónov. Slúži na nastavenie správania Moto Akcií počas hrania, kto vám môže volať a kto sa vtedy nedovolá atď.

Stále je tu 5000 mAh batéria, ktorou je táto séria charakteristická. Výrobca trochu upravil rozmery a telefón nepôsobí tak veľkým dojmom. Je tu podpora pre 15 W nabíjanie, no v balení je 18 W nabíjačka.

Ďalšie zlepšenie prichádza s fotoaparátom. Je to pravdepodobne najvýznamnejšie zlepšenie medzi generáciami tohto smartfónu. Veľmi dobrou správou je teleobjektív. Popri ulraširokouhlej kamere je možnosť 2× optického zoomu ďalšia najužitočnejšia funkcia v rámci fotoaparátom.

Displej s uhlopriečkou 6,4“ má Full HD+ displej, čo je takisto zmena oproti g7 power. Ďalej sú vo výbave stereo reproduktory, procesor Snapdragon 665, 4 GB RAM a 64 GB úložisko.

Prečítajte si aj:

Motorola Razr vydrží 27-tisíc zložení: Pozrite si video

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.