Unikát v strednej triede a klasika v podaní známej značky.

Séria g prinášala vždy najlepšiu možnú výbavu a cenu. Aj preto má motorola moto g9 plus v balení 30 W nabíjačku TurboPower a 5000 mAh batériu. Je to telefón s veľkým displejom, ktorý je ideálny na sledovanie filmov alebo na neustále používanie.

S takouto kapacitou batérie vám na jedno nabitie vydrží dva dni. Pre tých, čo sa na telefóne radi hrajú alebo fotografujú či pozerajú filmy, vydrží celý deň. A ešte vám večer zostane dostatok energie, aby ste nemuseli do rána hľadať nabíjačku.

moto g9 plus

V praxi to vyzerá tak, že stačí telefón pripojiť k nabíjačke na 20 minút a máte zase energiu povedzme na pol dňa. Najlepšie na tom je spojenie veľkej kapacity batérie a jej rýchleho nabitia. Nemusíte telefón nabíjať na 100 %, no zároveň budete vedieť, že nemusíte byť v strese. Už desiatky minút vám postačia na bežné fungovanie. Len málokedy sa vám stane, že nebudete mať dostatok energie.

Úspornosť z energetického pohľadu súvisí aj s použitím procesora Snapdragon 730G, G ako Gaming. Teda je efektívny čo sa týka spotreby, zároveň má ale vylepšenia, aby ste si mohli zahrať hry plynulejšie. Telefón je svižný a dostatočne rýchly.

Počas používania tu nie sú žiadne vyslovené obmedzenia. Aj preto motorola zvolila tento model procesora. K 5000 mAh batérii sa hodí a získate najlepší pomer výkonu a úspory energie.

motorola moto g9 plus

Ďalším známym faktorom série moto g je fotoaparát. Tu výrobca zvolil 64 Mpx čip, ktorý využíva technológiu Quad Pixel. Vďaka tomu sa výsledný pixel počíta zo štyroch. Nebudete mať 64 Mpx fotografie, ale 16 Mpx vo vysokej kvalite.

A kto by chcel skutočne detailné fotky, je tu možnosť prepnúť fotoaparát do režimu 64 a tým získate plné rozlíšenie. Toto odporúčame využiť pri fotografovaní vonku s dostatočným svetlom. Aj po zväčšení získate extra jemné detaily, a to s telefónom, ktorý stojí podstatne menej ako bežné telefóny v tejto výbave.

Nie je to len o hlavnom fotoaparáte a vo výbave sú celkovo štyri fotoaparáty. Okrem hlavného je tu teda aj ultraširokouhlý so záberom 118°, objektív na fotenie makro fotiek a snímač hĺbky. Ten má za úlohu rozpoznať na scéne hlavné objekty od pozadia a oddeliť ich od seba. Obľúbený býva najmä ultraširokouhlý objektív.

Nemusíte ísť viac do diaľky, a napriek tomu obsiahnete podstatne väčšiu časť scény. Či už budete fotiť námestie alebo skupinku ľudí, využitie určite nájdete. No a okrem toho nechýba prepracovaný nočný režim. Jeho výhodou je skutočne viditeľné presvetlenie a zlepšenie fotiek.

Aj v automatickom režime sú fotky kvalitné, ale nočný režim vám ukáže aj to, čo by ste bežne na nočnej fotke nevideli. Stojí za to ho využiť a patrí medzi rýchlejšie aplikovateľné režimy, ak by sme ho porovnávali s niektorými konkurenčnými telefónmi.

Ukážkové fotografie

Zapožičal: motorola

Cena: 229 eur

Prečítajte si aj:

motorola moto g9 plus: Telefón s 5000 mAh batériou a 30 W nabíjaním (RECENZIA)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.