Séria moto g9 teraz prináša očakávaný smartfón s extra veľkou kapacitou batérie.

Najlepšia na verziách power, ktoré tu máme každý rok, je technologická stránka. Stále je to séria moto g, čiže kupujete model s komplexnou výbavou a tiež veľkou kapacitou batérie. Tá podľa výrobcu vydrží až tri dni bežného používania. V rámci výbavy je zahrnutý tiež procesor Snapdragon 662, 4 GB RAM a 128 GB vstavané úložisko s možnosťou rozšírenia na 512 GB pomocou microSD.

Veľká batéria a veľký displej je kombinácia, na ktorú sme si už zvykli. Inak tomu nie je ani v tomto prípade a na obsah alebo napríklad filmy máte 6,8“ HD+ displej s malým kruhovým výrezom na selfie fotoaparát. Predný fotoaparát má rozlíšenie 16 Mpx.

Celkovo je na zadnej strane trojica objektívov (hlavný, makro, snímač hĺbky), hlavný snímač má rozlíšenie 64 Mpx. Na zlepšenie kvality fotiek sa používa technológia Quad Pixel. Teda spájanie viacerých pixelov do jedného na dosiahnutie najlepšieho zosnímaného obrazu.

Nabíjanie takto veľkej batérie máte cez výkonné 20 W nabíjanie. Nie je to najrýchlejšie nabíjanie na trhu, no pri tejto cene je to viac než dosť a prijateľné k 6000 mAh batérii. Poteší, že si kupujete spoľahlivú klasiku bez výstrelkov a výhovoriek. Aj preto je tu stále 3,5 mm konektor na pripojenie slúchadiel. Dobrá vec, na ktorú sme stále mnohí z nás zvyknutí.

Z pohľadu na systém je tu Android 10 vylepšený o Moto Akcie a Obrazovka, ako aj herné funkcie Moto Gametime a nástroje na zlepšenie audio reprodukcie pri hudbe, filmoch alebo hrách. Je vo verzii na dve SIM karty alebo si do jedného slotu dáte rozširujúcu microSDXC kartu do kapacity 512 GB a budete moto g9 power používať s jednou SIM kartou.

Zdroj: Motorola

Prečítajte si aj:

motorola moto g9 plus: Telefón s 5000 mAh batériou a 30 W nabíjaním (RECENZIA)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.