Chce zaujať cenou, možnosťami nočného fotenia a plnou výbavou v tejto triede

Formát displeja a teda aj tela 21:9 nie je úplnou novinkou, zatiaľ je ale iba málo výrobcov, ktorí sa k tomuto kroku podujali. Na pohľad užší telefón, no dobre sa drží v ruke. Nevýhodou je, že je dlhší a na hornú časť displeja aj tak nedočiahnete. Zaoblený displej po rohoch má uhlopriečku 6,3“ a Full HD+ rozlíšením. Výrobca zvolil kruhový výrez na predný 25 Mpx fotoaparát. Výrez je väčší než ten, na ktorý sme zvyknutí.

Cena 299 EUR a dostupnosť v dvoch farbáchjednom pamäťovom variante. V tomto segmente netreba príliš experimentovať. Smartfón má všetko potrebné a potvrdzuje spôsob výbavy tejto značky. Nie je to séria g, ide o súbežnú líniu s touto sériou po stránke dostupných vlastností a hardvérových prvkov. Je to tiež špecifické zariadenie a vlastne už druhé po minuloročnom modeli bez prívlastku vision.

Spracovanie a telo

Bočné hrany sú zaoblené, rovnako aj zadná časť. Šmykľavý je dosť a tak odporúčame nasadiť aj gumový priehľadný obal. Je súčasťou balenia. Fotoaparát je duálny s dvojtónovým bleskom a výrobca ho umiestnil zvislo s oválnym lemovaním.

Ponechal audio konektor na hornej hrane, naspodku je konektor USB-C s podporou 15 W nabíjania. Batéria s kapacitou 3500 mAh vydrží celý deň a ešte vám zostane rezerva na ten ďalší. Je ale pravda, že motorola telefóny vydržali na batériu v minulosti dlhšie. Toto je však úplne iný dizajn a preferencia je na to, aby to bol telefón tenký a vyzeralo čo najlepšie.

Je to naozaj smartfón, na ktorý sa môžete spoľahnúť. Dalo by sa hovoriť o dvojdňovej výdrži. Celý deň vydrží, keď s telefónom neustále niečo robíte a veľa fotíte.

Displej chráni sklo Gorilla Glass, výrobca ale neuvádza, ktorá je to generácia. Odolnosť voči vode tu zatiaľ implementovaná nie je. Ako sme u motoroly zvyknutí, je tu vode odpudivá vrstva P2i, ktorá zabraňuje nadmernému udržiavaniu vodu na smartfóne. Táto forma ochrany prináša certifikáciu IP52, bez ochrany proti dažďu a spoteniu úplne nezostal.

Priestor na SIM kartu je tentokrát hybridný. Tri sloty tak, aby sa naraz vošla aj pamäťová karta, tu nenájdete.

Obsah recenzie

  1. Spracovanie a telo
  2. Technologické možnosti
  3. Fotografovanie
  4. Verdikt a technické parametre‎

1 2 3 4

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.