Tento legendárny telefón sa po boku Nokie 3310, zapísal do histórie nezmazateľnými písmenami.

Doplnené 21.1.2019: Dátum predstavenia modelu Motorola RAZR 2019 ešte nie je potvrdený, čo ale neznamená, že budeme musieť na neho dlho čakať. Najnovšie bola zaznamenaná patentová prihláška telefónu Motorola na Svetovej organizácii duševného vlastníctva (WIPO). Vzhľadom na to, že telefón je skladací, tak dúfame, že by sa mohlo skutočne jednať o nástupcu legendárneho telefónu RAZR.

Dizajnovo sa pripravovaná novinka podobá na svojho predchodcu a z obrázkov je zrejmé, že po otvorení zariadenia sa objaví veľký displej s výrezom (?), pod ktorým sa nachádzajú pružné závesy. Tento fakt naznačuje možnosť zloženia. Podľa vyobrazenia sa môžeme aj domnievať, že RAZR 2019 nebude mať prednú selfie kameru, nakoľko je ani nepotrebuje. Pre fotenie autoportrétov sa jednoducho použije hlavný fotoaparát za asistencie sekundárneho displeja, ktorý je známy už z ranných čias “véčok” od Motoroly.

Predpokladá sa, že s Motorola vyrobí iba 200 000 kusov tohto skladateľného zariadenia, pričom už aj ďalšie zdroje informujú, že smartfón by sa mal predávať výlučne iba v USA s cenovkou približne 1500 USD. V prípade úspechu nie je vylúčené, že by sa predaj mohol rozšíriť aj za hranice USA.

Očakávaný dizajn Motoroly RAZR 2019

Zdroj: 91mobiles

Pôvodný článok: 17.1.2019: Modelová línia RAZR od Motoroly, sa vydala cestou čistého dizajnu, čo sa rozhodne vyplatilo. Počas štyroch rokov sa predalo z tohto ikonického telefónu až 130 miliónov kusov a stal sa najpredávanejším telefónom histórie.

Skladateľné telefóny sú v tomto roku pripravené odštartovať novú éru a opäť naskočiť na hlavnú vlnu, ako smartfóny s veľkým potenciálom. Je preto na mieste, že aj spoločnosť Motorola má v tomto segmente odvážne plány. Lepší spôsob, ako vsadiť na známu značku RAZR, ktorá sa spojí s novou technológiou ohybných displejov, snáď ani neexistuje.

Spoločnosť sa v minulosti niekoľkokrát pokúšala oživiť značku RAZR so zariadeniami, ako napríklad RAZR XT910 z roku 2011 alebo Droid RAZR. Tieto telefóny však neboli nikdy schopné nadviazať na úspech predchodcu. Teraz je tá správna doba, aby spoločnosť Motorola dokázala vrátiť RAZR späť na výslnie.

Najnovšie správy z The Wall Street Journal hovoria, že Motorola bude používať technológiu flexibilných obrazoviek od spoločnosti Lenovo. Túto technológiu sme už mohli v minulosti vidieť pri viacerých prototypoch.

Wall Street Journal tiež uvádza, že cena by sa mohla pohybovať na úrovni 1500 dolárov, pričom je možné, že na začiatku predaja by mohlo byť zariadenie dostupné exkluzívne iba v sieti Verizon. Veríme, že ak sa nový RAZR objaví na trhu, tak sa dostane aj do voľného predaja, inak by veľa fanúšikov zostalo sklamaných. Ďalšie zdroje uvádzajú, že smartfón RAZR sa dostane do predaja po celom USA už počas februára. Nakoľko sa toto zariadenie nachádza stále vo fáze testovania je aj možné, že tento termín sa môže kedykoľvek zmeniť.

V posledných rokoch Motorola ťažila hlavne z predaja zariadení strednej triedy, takže bude zaujímavé pozorovať, ako sa bude predávať prémiové skladateľné zariadenie. Klasické véčko RAZR bolo obľúbené hlavne kvôli svojej hrúbke, čo už v dnešnej dobe moderných technológií, nebude možné v takej miere dosiahnuť.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Motorola RAZR 2018: Slávne véčko v novom kabáte

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.