Na sociálnej sieti X už začala Motorola informovať o predstavení ďalšieho smartfónu.

Minulý rok sa Motorola rozhodla predstaviť smartfón spadajúci do série Edge 40 v septembri. Šlo pritom o model Edge 40 Neo a aj napriek tomu, že zatiaľ nemáme informácie o jeho nástupcovi, Edge 50 Neo by sa mohol predstaviť už o pár dní. Motorola totiž na sociálnej sieti X zverejnila pozvánku na predstavenie smartfónu, ktoré sa bude konať už 29. augusta. Pozvánka bola zakomponovaná do videa, v ktorom sa objavujú viaceré heslá. Tie odkazujú práve na sériu Edge 50.

Už z videa je jasné, že Motorola aj v prípade tohto smartfónu vsadí na Pantone farby, pričom sústredenie na dizajn bude viditeľné. Je to jasné aj z hesla „Artistic elegance meets beautiful colors„, v preklade teda „Umelecká elegancia sa stretne s krásnymi farbami„. Motorola vo videu odhalila aj informácie o fotoaparáte telefónu.

Vo videu s pozvánkou sa viackrát objavuje heslo LYTIA, čo je názov snímačov z dielne spoločnosti SONY. O aký snímač však pôjde nie je jasné, no nakoľko ho výrobca uviedol aj v pozvánke, je možné, že fotoaparát bude hlavnou súčasťou výbavy telefónu. V telefóne však nebudú chýbať ani funkcie umelej inteligencie, o čom svedčí zasa heslo „Intelligence Meets Art„, teda „Inteligencia sa stretáva s umením„, zobrazené vo videu.

Model Motorola Edge 50 Neo sa objavil už v skorších snímkach, kde potvrdil Pantone farby. Na zadnej strane telefónu by sa mali objaviť tri snímače fotoaparátu a prevedenie by malo byť z umelej kože aspoň v niekoľkých prípadoch. Výrobca však zatiaľ ešte nepotvrdil, že pôjde s istotou o tento model, s najväčšou pravdepodobnosťou však koncom augusta príde skutočne na trh Edge 50 Neo.

Len chvíľu po tom, čo Motorola zverejnila pozvánku na predstavenie nového smartfónu, známy leaker Evan Blass na sociálnej sieti X zdieľal snímky iného modelu spoločnosti. Ide o model Moto G55, ktorý by taktiež mohol byť predmetom predstavenia. Nebudeme však zatiaľ predbiehať, keďže predstavenie prebehne už budúci týždeň.

Zdroj: gsmarena.com, X (@Moto, @evleaks)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.