Spoznať by sme ho mali už v júli.

O pripravovanom vlajkovom telefóne spoločnosti Motorola vieme už nejaký čas. Aj keď uvedenie tohto modelu malo podľa skorších správ prebehnúť začiatkom tohto mesiaca, oficiálne správy ho posúvajú až na júl. Nová upútavka nám prezrádza, že hlavnou hviezdou pripravovanej konferencie sa stane telefón, ktorý vo svojej výbave bude mať 200 Mpx fotoaparát určujúci nové hranice mobilnej fotografie.

Podľa všetkého tak bude čoskoro oficiálne predstavený telefón, ktorý niekoľko mesiacov poznáme pod označením Motorola Frontier. Už skoršie správy nám naznačili, že tento telefón dostane do svojej výbavy 200 Mpx senzor ISOCELL HP1, ktorý vyvinul Samsung. Výsledné fotografie budú mať rozlíšenie 12,5 Mpx, alebo 50 Mpx (spájanie pixelov). Fotoaparát bude pritom využívať algoritmy založené na hlbokom učení. Nie je však vylúčené, že fotoaparát bude schopný vytvárať aj fotografie v plnom 200 Mpx rozlíšení a video v rozlíšení 8K/30 fps.

Qualcomm iba pred pár dňami predstavil svoj nový vlajkový čipset Snapdragon 8+ Gen1, ktorý by mal byť použitý aj v novom vlakovom modeli spoločnosti Motorola. Okrem vysokého rozlíšenia hlavného fotoaparátu sa tak môžeme tešiť aj na telefón s veľmi vysokým výkonom.

Displej Motoroly Frontier je zakrivený s uhlopriečkou 6,67-palca. Ide o OLED panel s obnovovacou frekvenciou 144 Hz. Spomínaný čipset Snapdragon 8+ Gen 1 bude v modeli Frontier spolupracovať s 8 alebo 12 GB pamäte RAM, ktorá bude skombinovaná so 128 alebo 256 GB internou pamäťou UFS 3.1.

Okrem vyššie uvedených parametrov by sme sa mali dočkať aj veľmi rýchleho nabíjania, ktoré by malo dosahovať až 125 W. To bezdrôtové by sa malo pohybovať na úrovni 30 až 50 W.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.