Prvýkrát sme o ňom počuli už začiatkom tohto roka.

Okrem vlajkového čipsetu Snapdragon 8 Gen 1+ by mal tento model obsahovať aj senzor ISOCELL HP1 s rozlíšením až 200 Mpx. Staršie správy nám dokonca priniesli aj pohľad na toto zaujímavé zariadenie. Teraz sa dozvedáme, že Motorola 10. mája predstaví nový vlajkový telefón, ktorým by mohol byť práve model Frontier.

Už skôr sa však objavil správy, ktoré prítomnosť 200 Mpx senzoru vyvrátili. Tie sú teraz späť. Je tak zrejmé, že do novej Motoroly Frontier sa nakoniec senzor ISOCELL HP1 od Samsungu skutočne dostane. Tomuto zariadeniu by mal zabezpečiť prvenstvo, ako zariadeniu s najvyšším rozlíšením fotoaparátu. Na kvalitu fotografií si však budeme musieť počkať, keďže vieme, že rozlíšenie nie je všetko.

Samsung pritom tvrdí, že senzor ISOCELL HP1 bude vytvárať detailné fotografie a ponúkne bezkonkurenčný výkon pri slabom osvetlení. Podporuje aj nahrávanie videa v rozlíšení 8K. Treba poznamenať, že tento 1/1,22-palcový senzor je pomerne veľký. Okrem hlavného 200 Mpx fotoaparátu sa bude v telefóne nachádzať aj 50 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 12 Mpx teleobjektív. Selfie fotoaparát by mal mať rozlíšenie 60 Mpx.

Motorola FrontierZdroj: GSMArena
Motorola Frontier

Displej Motoroly Frontier je zakrivený a údajne má uhlopriečku 6,67-palca. Ide o OLED panel s obnovovacou frekvenciou 144 Hz. Spomínaný čipset Snapdragon 8 Gen 1+ bude v modeli Frontier spolupracovať s 8 alebo 12 GB pamäte RAM, ktorá bude skombinovaná so 128 alebo 256 GB internou pamäťou UFS 3.1.

Batériu s kapacitou 4 500 mAh bude možné nabíjať pomocou kábla s výkonom až 125 W alebo 50 W pri bezdrôtovom nabíjaní.

Motorola Frontier by sa do predaja mala dostať ako Motorola 30 Ultra. Predaj bude spustený v 3. štvrťroku zatiaľ iba v Číne, no neskôr aj v ďalších regiónoch.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.