Značka Motorola neustále pracuje na zaujímavých konceptoch smartfónov.

Okrem predstavenia služby Smart Connect a plánov do roku 2024 vrátane partnerstva so spoločnosťou Corning, ukázala Motorola v rámci MWC 2024 ďalšie zaujímavé veci. Pozornosť by sme však upriamili na koncept smartfónu s adaptívnym ohýbateľným displejom, ktorý sa nespráva ako štandardný skladateľný model. Ohnúť si ho môžete podľa svojich predstáv a vďaka skutočne flexibilnému displeju ho využijete aj ako náramok na vašej ruke. Tento koncept tak otvára nové možnosti do sveta smartfónov a ukazuje, ako telefóny môžu vyzerať v budúcnosti.

Koncept ohýbateľného telefónu s adaptívnym displejom sme mali možnosť vyskúšať aj my a musíme skonštatovať, že ide o zaujímavý nápad. Aj keď takýto telefón nebude v najbližších rokoch pravdepodobne komerčne dostupný a nemusí sa uchytiť medzi používateľmi, Motorola s ním minimálne upúta pozornosť.

Motorola ukázala ohybný koncept displeja

Ešte pred pár rokmi sme si nevedeli predstaviť používať skladateľné smartfóny a dnes už sú plnohodnotnou súčasťou portfólií viacerých výrobcov. Budúcnosť smartfónov je však zatiaľ len jedným veľkým otáznikom, najmä teda z dôvodu viacerých konceptov. Jeden takýto ukázala aj spoločnosť Motorola a vyzerá skutočne zaujímavo.

Ohybný koncept od MotorolyZdroj: TOUCHIT
Ohybný koncept od Motoroly

Ako môžete vidieť na snímke vyššie, telefón je možné ohnúť do vonkajšej strany, pričom jeho konštrukcia mu to plne dovoľuje. Tento model pritom zatiaľ nemá predpoklad toho, že bude komerčne dostupný, no Motorola pracuje na tom, aby neustále vylepšovala svoje technológie. Telefón s ohybným displejom je pritom možné použiť na viaceré účely, napríklad si po prehnutí zahrať na oboch stranách hru s vaším priateľom.

Ohybný koncept od MotorolyZdroj: TOUCHIT
Ohybný koncept od Motoroly

Zaujímavé však je, že koncept smartfónu od značky Motorola je možné využiť aj ako náramok, teda nosiť ho na zápästí. Stačí na to špeciálny náramok na ruku, ktorý na sebe má magnet. Na tento magnet sa telefón prichytí a nič vám nebude brániť v tom, aby ste ho na zápästí nosili.

Ohybný koncept od MotorolyZdroj: TOUCHIT
Ohybný koncept od Motoroly

Opäť však pripomíname, že zatiaľ ide len o koncept telefónu a aj keby sa takýto model mal dostať v budúcnosti na verejnosť, pravdepodobne to ešte potrvá.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.