Legendárne véčko je späť vo svojej modernizovanej podobe.

Predobjednávky sú už spustené, pričom oficiálny predaj začne 6. februára. Nový skladateľný smartfón si v posledných mesiacoch získal pomerne veľkú pozornosť. Motorola najnovšie vydala sériu videí, v ktorých podrobne popisuje funkcie telefónu a zároveň pripomína, že zariadenia s flexibilnou obrazovkou vyžadujú špeciálne zaobchádzanie a zvýšenú opatrnosť. Spoločnosť vo videách pripomína, že obrazovka Razr je náchylnejšia na poškodenie ako klasické displeje. 

Prvé video sa zaoberá starostlivosťou o smartfón Razr. Motorola v ňom zdôrazňuje, že je dôležité, aby sa skladací panel vyhýbal ostrým predmetom a tekutinám. Sami sme zvedaví, ako bude skladateľný panel odolný a čo v skutočnosti vydrží. Motorola výslovne pripomína, že ochranné fólie sa nesmú v žiadnom prípade používať, pretože by zabraňovali správnemu fungovaniu flexibilnej vrstvy a ich lepidlá by ju mohli poškodiť. Prípadné nerovnosti sú charakteristické pre tento typ skladateľnej obrazovky.

Smartfón by sa mal do vrecka alebo tašky vkladať zložený, a iba tak je skutočne chránený v najvyššej možnej miere. Ďalšie video pripomína známe a skutočne šikovné Moto Akcie, ktoré slúžia na aktivovanie rôznych funkcií pomocou jednoduchých gest.

Posledné video podrobne popisuje funkcie fotoaparátu Razr, ktoré zahŕňajú portrétny režim s rôznymi efektmi, ktoré sú prenášané na vonkajší displej tak, aby pútali pozornosť detí. Ďalšou zaujímavou vlastnosťou je režim, ktorý umožňuje kreatívne úpravy kombinujúce statické fotografie s pohybujúcimi sa objektmi.

Zdroj: Motorola

Prečítajte si aj:

Päť vecí, ktoré by ste mali vedieť o novej Motorola Razr

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.