Dôkazom je fotografia adaptéra.

Motorola iba nedávno predstavila model Edge 30 Pro, ktorý je vybavený 68 W nabíjaním. Aj keď ide stále o nadpriemernú rýchlosť nabíjanie, spoločnosť ide ešte ďalej. Najnovšie ukázala 125 W adaptér, ktorý je jedným z najrýchlejších na trhu.

Tento adaptér ukázal generálny riaditeľ mobilnej divízie Chen Jin. S novinkou sa podelil na sociálnej sieti Weibo, kde uviedol aj hmotnosť tohto nabíjacieho adaptéra. Nabíjačka má iba 130 gramov, čo je oveľa menej ako akákoľvek iná rovnako výkonná nabíjačka, ktorá je k dnešnému dňu na trhu.

Motorola 125 W nabíjanieZdroj: GSMArena
Motorola 125 W nabíjanie

Pokým niektorí výrobcovia zaspali dobu so svojim 45 W nabíjaním, tak ostatní už zavádzajú minimálne 120 – 125 W nabíjanie. Na trhu sa aktuálne nachádza minimálne 5 výrobcov, ktorí ponúkajú nabíjanie s výkonom 120 W alebo vyšším.

Napríklad pri nabíjačke od Xiaomi sa musia používatelia zmieriť s hmotnosťou takmer 200 gramov, pričom adaptér od Vivo má až 210 gramov. To isté platí aj pre ďalšie značky. Každý jeden z týchto adaptérov má hmotnosť približne 200 gramov.

Pri Motorole nie je tak nízka hmotnosť napájacieho adaptéra až tak veľkým prekvapením. Dokonca aj pri 68 W nabíjačke sa hmotnosť pohybuje pod hranicou 100 gramov.

Motorola FrontierZdroj: GSMArena
Motorola Frontier

Adaptér s výkonom 125 W je síce dobré vlastniť, ale pre aký telefón je určený? Neboli by sme prekvapení, keby išlo o model Frontier, ktorý iba nedávno začal “ukazovať rožky”.

Tento vlajkový smartfón by mal mať vo svojej výbave aj 194 Mpx fotoaparát, čiže 125 W rýchle nabíjanie sa k týmto hodnotám určite hodí. Okrem toho tento smartfón zaujme aj zahnutým 6,67-palcovým pOLED displejom s obnovovacou frekvenciou 144 Hz, nástupcom čipsetu Snapdragon 8 Gen 1 a až 12 GB pamäťou RAM a 256 GB internou pamäťou.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.