Oproti predchádzajúcim generáciám ide o významný upgrade.

Spoločnosť Motorola nás iba pred pár hodinami prekvapila viacerými novinkami, medzi ktorými sa nachádza aj nová “skladačka” zo série Razr. Okrem vynikajúceho telefónu Motorola X30 Pro sme sa tak dočkali aj uvedenia skladacieho modelu, ktorý chce konkurovať novému “véčku” Samsung Galaxy Z Flip4. Už na prvý pohľad je vidieť, že Motorola to tento rok rozbalila vo veľkom štýle a zabojuje o priazeň fanúšikov skladacích telefónov priamo z prvej línie.

Nový Razr je podľa spoločnosti Motorola „minimalistický, kompaktný a vreckový. Okrem toho je aj poriadne výkonný, keďže vo svojej výbave má najnovší čipset spoločnosti Qualcomm. Ide tak o významné vylepšenie, čo najnovšieho zástupcu série Razr vystrelil rovno medzi vlajkové lode. Pokým sa od roku 2019 v telefónoch Razr objavovali čipy strednej triedy, tentokrát Motorola stavila na istotou a použila Snapdragon 8+ Gen 1 rovnako, ako aj Samsung pri svojej skladacej novinke Galaxy Z Flip4.

Motorola Razr 2022Zdroj: AndroidCentral
Motorola Razr 2022

Pokým počas predstavenia novinky nebolo jasné, či sa Motorola Razr 2022 dostane aj na medzinárodný trh, tak o pár hodín sme na túto otázku dostali odpoveď. Motorola oficiálne potvrdila, že novinka bude skutočne dostupná aj mimo Číny. Malo by sa tak stať „v najbližších týždňoch„. V Číne predaj začne už 15. augusta.

Motorola Razr 2022 do svojej výbavy dostala veľký externý displej Quick View s uhlopriečkou 2,7-palca. Ten ponúka rôzne možnosti, ako napríklad zhotovovanie selfie, ovládanie prehrávania hudby a ďalšie.

Novinka zaujme aj svojim vnútorným (hlavným) OLED displejom s uhlopriečkou 6,7-palca a obnovovacou frekvenciou 144 Hz s matným povrchom. Vďaka funkcii Flex View je zariadenie možné čiastočne sklopiť a otvoriť dve aplikácie súčasne. Po dizajnovej stránke sme sa konečne dočkali aj odstránenia nevkusnej brady v spodnej časti zariadenia.

Motorola Razr 2022Zdroj: AndroidCentral
Motorola Razr 2022

Pri zadnej strane zaujme hlavný 50 Mpx fotoaparát s OIS. Motorola síce neodhalila všetky detaily, avšak druhý fotoaparát by mal mať rozlíšenie 13 Mpx. Ide o kombináciu ultraširokouhlého a makro fotoaparátu. Selfie fotoaparát má rozlíšenie 32 Mpx.

Batéria má kapacitu 3500 mAh (predchodca 2800 mAh) a 33 W rýchle nabíjanie. Pri konektivite nechýba podpora Dual-SIM, 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, GPS, NFC a USB-C. Do výbavy sa dostal aj bočný skener odtlačkov prstov, ktorý sa tentokrát už nachádza v tlačidle napájania. Po softvérovej stránke v telefóne nájdeme Android 12 s nadstavbou MyUI 4.0. a podporou Ready For 3.5. 

Motorola Razr 2022Zdroj: AndroidCentral
Motorola Razr 2022

Ceny jednotlivých verzií pre čínsky trh

  • 8 GB RAM + 128 GB pamäť – v prepočte približne 865 eur
  • 8 GB RAM + 256 GB pamäť – v prepočte približne 940 eur 
  • 12 GB RAM + 512 GB pamäť – v prepočte približne 1050 eur

Zdroj: AndroidCentral, PhoneArena, TechAdvisor

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.