Hlavným tohtoročným lákadlom by však mal aj naďalej ostať nový model Razr+.

Počiatky série siahajú až do roku 2004, kedy sa na trhu objavilo prvé “véčko” série Razr. Netreba ani pripomínať, že tieto telefóny boli pre svoje rozmery a ďalšie možnosti ovládania medzi používateľmi veľmi obľúbené. Po nástupe éry smartfónov sa na tento dizajn zabudlo, avšak po rozšírení moderných flexibilných displejov sa v roku 2019 vrátila aj legendárna séria Razr. Tentokrát už s ohybným displejom a prepracovaným dizajnom. Ide o trend, ktorý odštartovala spoločnosť Samsung s modelmi série Galaxy Z Flip.

Pokým doteraz sme pod značkou Motorola mohli každoročne vidieť iba jeden nový model skladacieho telefónu, tak tento rok sa údajne dočkáme až dvoch verzií série Razr 2023. Prvé správy o modeli “Plus” sme sa dozvedeli iba prednedávnom, avšak tie naznačujú, že táto novinka prinesie viacero zaujímavých prvkov výbavy. 

Motorola Razr 2023 LiteZdroj: MySmartPrice
Motorola Razr 2023 Lite

Okrem modelu Plus aj model Lite

Je potrebné sa však pripraviť aj na klasickú / základnú verziu, ktorá sa bude držať tradičného dizajnu skladacích telefónov tejto série. Portál GSMArena informuje, že Motorola Razr 2023 do svoje výbavy dostane malý vonkajší displej, ktorý v pri modeli Razr+ bude oveľa väčší. Väčší model bude zároveň aj vlajkovou loďou série.

Nové rendery základného modelu naznačujú, že Razr 2023 sa bude podobať na staršie verzie telefónu Galaxy Z Flip od Samsungu. Toto tvrdenie je podporené aj umiestnením fotoaparátov vedľa spomínaného menšieho displeja.

Je tak možné, že Motorola Razr 2023 do svojho názvu nakoniec dostane aj označenie Lite. Tento telefón v každom prípade dostane vnútorný hlavný displej, ktorý má okolo seba stále pomerne hrubé rámiky. Snáď tento dizajnový nedostatok vyrieši vlajkový model série Razr 2023. Zdá sa, že ostatné prvky výbavy si zachovajú tradičné umiestnenie alebo formu.

Jedinečným, v prípade značky Motorola, bude aj rozloženie fotoaparátov Razr 2023 “Lite”, do ktorých zasahuje vonkajší 2,7-palcový displej. Pokým v prípade modelu Motorola Razr+ na ovládanie postačí iba vonkajší displej, tak pri základnom modeli Razr 2023 bude potrebné zakaždým otvoriť skladaciu konštrukciu. Vonkajší displej tak bude pravdepodobne slúžiť iba ako notifikačné centrum s minimálnymi možnosťami ovládania. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.