Zdá sa, že ceny skladacích telefónov sa konečne začínajú normalizovať.

Hoci najvýraznejšej zmeny sa pravdepodobne dočkáme až v roku 2024 vďaka Samsungu, tak už teraz sa začínajú veci (a hlavne ceny) hýbať správnym smerom. Naznačujú to nové správy o údajnej predajnej cene pripravovaného skladacieho telefónu spoločnosti Motorola.

Portál AndroidAuthority informuje, že predajná cena skladacieho telefónu Motorola Razr 3 by mala byť na európskom trhu 1 149 eur. Pripomeňme si, že predajná cena modelu Razr 5G bola v čase jeho uvedenia 1 499 eur. Ide teda o pomerne dobrú správy pre tých, ktorí chcú vlastniť skutočne štýlový skladací telefón. Očakávaná cena rovnako naznačuje zníženie výrobných nákladov komponentov, ktoré priamo súvisia so skladacími displejmi.

Motorola Razr

Aj napriek nižšej cene si bude musieť Motorola dať veľký pozor aj na hlavného konkurenta svojej “skladačky”, ktorým je model Galaxy Z Flip3 od Samsungu. Odporúčaná predajná cena tohto telefónu je totiž na úrovni 999 eur, čiže rovnaká sa očakáva aj pri modeli Galaxy Z Flip4, ktorého príchod na trh sa iba očakáva.

Aktuálna správa od leakera dokonca tvrdí, že nová Motorola Razr 3 by mala byť dostupná iba v čiernej farbe Quartz Black. Je však možné, že časom sa to zmení a ponuka rozšíri.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.