Zdá sa, že predstavenie dvojice skladacích telefónov série Razr 40 sa nezadržateľne blíži.

Naznačuje to aj vyšší počet únikov, ktoré sa týkajú aj lacnejšej verzie Razr 40. Nedávne správy týkajúce sa modelu Ultra však už naznačili, že tento vlajkový skladací telefón dostane namiesto aktuálneho vlajkového čipsetu Snapdragon 8 Gen 2 minuloročný Snapdragon 8+ Gen 1. Je však jasné, že aj druhý menovaný čipset je dostatočne výkonný na to, aby aj v roku 2023 obstál vo vlajkovom telefóne. 

Po modeli Razr 40 sa teraz dostali na internet aj nové obrázky modelu Razr 40 Ultra. Séria pravdepodobne tlačových renderov zobrazuje všetky tri farebné verzie tohto očakávaného zariadenia spoločnosti Motorola. Rendery pochádzajú opäť od spoľahlivého leakera Evana Blassa, čiže je vysoká pravdepodobnosť, že nejde o podvrh.

Na uniknutých obrázkoch je vidieť skladací telefón v tvare písmena V, pričom dominantným je práve vonkajší displej, ktorý má byť v prípade modelu Razr 40 Ultra skutočne veľmi veľký. Uhlopriečka tohto externého panela by sa mala zastaviť na úrovni 3,5-palca, čiže ide zatiaľ o najväčší vonkajší displej, aký sa v tomto type telefónu doteraz objavil. Rozlíšenie vonkajšieho displeja je údajne 1056 × 1066 pixelov. Na vonkajšej strane sa budú okrem neho nachádzať aj fotoaparáty a blesk.

Hlavný displej Motoroly Razr 40 Ultra by mal mať rozlíšenie 1080 × 2640 pixelov a obnovovaciu frekvenciu 120 Hz alebo až 144 Hz. K dispozícii bude Interné úložisko s kapacitou 512 GB a až 12 GB RAM. Batériu s kapacitou 3640 mAh bude možné nabíjať až 33 W nabíjačkou. Hlavný fotoaparát bude mať rozlíšenie 12 Mpx (Sony IMX563) a ultraširokouhlý 13 Mpx (SK Hynix Hi1336). Selfie fotoaparát príde s najvyšším rozlíšením 32 Mpx (OmniVision OV32B40).

Okrem zaujímavých technických parametrov sa pripravovaný telefón vyznačuje aj tenkým a moderným dizajnom. Vzhľadom na čoraz častejšie úniky o dvojici série Razr 40 je možné, že na trhu sa objavia v priebehu najbližších týždňov. Žeby sa tak stalo už 1. júna? 

Zdroj: EvanBlass, GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.