Môže ísť o ďalšiu vlajkovú loď výrobcu.

Displeje s vysokou obnovovacou frekvenciou sú čoraz rozšírenejšie. Výrobcovia sa vo väčšine prípadov rozhodli pre displeje s frekvenciou 90 Hz, 120 Hz alebo dokonca 144 Hz. Aj samotná Motorola tento rok vydala modely edge, edge+ a moto G5 Plus s 90 Hz panelmi. 

Motorola pritom pripravuje ďalší smartfón s displejom s vysokou obnovovacou frekvenciou. Spoločnosť však v tomto prípade testuje neobvyklý režim na úrovni 105 Hz. Obnovovacia frekvencia displeja v Hz sa zvyčajne nastavuje na násobok 30 alebo 24, aby sa pri sledovaní väčšiny videí znížilo kmitanie.

Portál XDA-Developers má dôkazy, že smartfón so 105 Hz obnovovacou frekvenciou existuje, pričom nemáme záruku, že ho Motorola aj skutočne v tejto konfigurácii uvedie na trh. Vzhľadom na to, že 105 Hz nevieme deliť 24 alebo 30, je možné, že Motorola túto obnovovaciu frekvenciu testuje iba počas vývoja a pri uvedení telefónu ju nastaví na 90 Hz. Niečo podobné sme videli aj pred predstavením ROG Phone 3 so 144 Hz displejom. Spoločnosť Asus pred uvedením testovala režim obnovovacej frekvencie na úrovni až 160 Hz. 

Zdroj uvádza, že rozlíšenie 6,7-palcového displeja pripravovanej vlajkovej lode bude dosahovať 2520 × 1080 pixelov. Zariadenie by malo byť vybavené 5 000 mAh batériou spolu s novými funkciami fotoaparátu vrátane „zvukového priblíženia“. Motorola XT2125 s kódovým označením „Nio“ by mala byť vybavená čipsetom Snapdragonom 865 a základná verzia príde v konfigurácii so 128 GB úložiskom a 8 GB RAM.

Hlavný fotoaparát by mal obsahovať 64 Mpx senzor, ku ktorému sa pridá 16 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát. Tretím v poradí bude pravdepodobne 2 Mpx senzor na meranie hĺbky. Vo výbave by nemali chýbať dva predné fotoaparáty s rozlíšením 16 a 8 Mpx.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

TOP 10 najobľúbenejších filmov stiahnutých cez internet – 47. týždeň

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.