Pred pár dňami leaker Digital Chat Station odhalil, že Motorola plánuje uviesť na trh dva vlajkové smartfóny. 

Pokým jeden z modelov bude poháňaný čipovou sadou Snapdragon 888+, druhý z nich bude využívať najnovší čip Snapdragon 8 Gen 1. V druhom prípade ide o čipovú sadu, ktorú sme mohli doteraz poznať pod označením Snapdragon 898.

Hoci Motorola o týchto dvoch novinkách oficiálne nehovorí, jej srbská divizia zverejnila krátke video, v ktorom sa objavil smartfón s čipom Snapdragon 888+. Ako je zvykom, video o telefóne prezrádza iba veľmi málo informácii, ktoré sa aj v tomto prípade obmedzili iba na dizajn fotoaparátu a rám smartfónu.

Vo videu sa objavil aj slogan: „Najvyšší výkon a neuveriteľné rýchlosti už čoskoro!“ To naznačuje, že Snapdragon 888+ by mohol byť spojený s pamäťou LPDDR5 RAM a úložiskom UFS 3.1. Tieto parametre sú samozrejme od vlajkovej lode súčasnosti aj očakávané.

K tomuto záhadnému telefónu sa ešte pridáva aj ďalší model, ktorý bude poháňať čipset Snapdragon 8 Gen 1. Pokým tento model bude na čínsky trh uvedený ako Motorola moto edge X, na globálnom trhu sa predstaví pod názvom edge 30 Ultra.

Zariadenie zahŕňa tieto špecifikácie: až 12 GB DDR5 RAM a až 256 GB UFS 3.1 úložisko, Android 12, 6,67-palcový FullHD+ 144 Hz OLED displej, IP52 a 5 000 mAh batériu so 68 W nabíjaním.

Model Edge X/Edge 30 Ultra bude obsahovať štyri fotoaparáty. Selfie kamera bude mať rozlíšenie 60 Mpx, pričom na zadnej strane sa bude nachádzať trojica fotoaparátov na čele s hlavným 50 Mpx fotoaparátom s optickou stabilizáciou. Sekundovať bude rovnako 50 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát s 2 Mpx fotoaparátom na meranie hĺbky.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.