Zdá sa, že nové označenie bude oveľa prehľadnejšie.

Qualcomm sa dlhodobo držal rovnakých schém označovania svojich čipových sád. Či už išlo o vlajkové čipy, alebo čipy nižších kategórií. Výraznejšia zmena prišla iba pred pár rokmi, kedy s narastajúcim počtom čipov prišlo aj neprehľadné označovanie, ktoré dokázalo pomýliť aj znalcov.

Tento problém nastal aj z dôvodu, že sortiment sa čoraz viac rozširoval a začal sa prekrývať. Na základe názvu bolo častokrát nemožné zistiť, čím sa vlastne dva rôzne modely od seba odlišujú a kam sa radia. Klasickým príkladom môžu byť napríklad čipové sady Snapdragon 888 a Snapdragon 870. 

Najnovšie sa však zdá, že Qualcomm zaužívanú schému označovania zmení. Prvým novooznačeným čipom má byť pripravovaný vlajkový Snapdragon, ktorý spoznáme už o pár dní na Snapdragon Tech Summit 2021

Túto informáciu zverejnili dvaja spoľahliví leakeri Digital Chat Station a Ice Universe, ktorí tvrdia, že nový vlajkový čipset spoločnosti Qualcomm bude niesť nové označenie „Snapdragon 8 Gen 1“ namiesto pôvodne očakávaného Snapdragon 898.

Predpokladáme, že nová schéma označovania čipov bude použitá naprieč celou ponukou čipových sád, vďaka čomu sa bude dať ľahšie určiť ich vek a zaradenie. Rovnako sa však môžeme pripraviť aj na to, že prekrývaniu parametrov jednotlivých čipov sa až tak úplne nevyhneme.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.