Výrobca sa modelom edge+ vracia do prémiového segmentu, pričom nezabúda ani na priaznivcov zariadení strednej triedy.

Portál XDA-Developers zverejnil viaceré detaily o smartfóne, ktoré podľa všetkého potvrdzujú, že klasický model edge (bez +) nielenže existuje, ale že by mal byť cenovo podstatne dostupnejší. Tento smartfón má mať vo svojej výbave rovnaký 6,7-palcový „vodopádový“ displej s nulovými horizontálnymi rámikmi, rýchlu obnovovaciu frekvenciu na úrovni 90 Hz a malú 25 Mpx selfie kameru, ktorá bude umiestnená v diere displeja. 

motorola edge

Zdroj: XDA-Developers

Zásadnejším rozdielom už však bude čipset, ktorý by mal byť v tomto prípade Snapdragon 765 so 6 GB pamäte RAM namiesto Snapdragonu 865 a 8 GB pamäte RAM pri verzii edge+. Ďalším rozdielom bude použitý hlavný senzor fotoaparátu, ktorý bude mať rozlíšenie 64 Mpx oproti 108 Mpx pri modeli edge+.

Model edge môže byť pre niektorých používateľov dokonca zaujímavejším, pretože by mal obsahovať menšiu 4 500 mAh batériu (menšia hrúbka oproti telu s 5 000 mAh batériou). Pri tomto zariadení by sa nemalo zabudnúť ani na konektor pre slúchadlá, ktorý edge+ už nebude obsahovať. 

Nakoniec môžeme očakávať 128 GB vnútorného úložiska, ktoré bude možné rozšíriť pomocou pamäťovej karty a aj čítačku odtlačkov prstov pod displejom. Teraz však ešte nepoznáme presný dátum uvedenia modelu motorola edge na trh. Edge+ môže byť predstavený už čoskoro, čo však neznamená, že spolu sním uvidíme aj ne-plus model.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

motorola edge+ bude prvým smartfónom spoločnosti so 108-megapixelovým fotoaparátom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.