Spoločnosť pracuje na novom webovom prehliadači pre Android. 

Je to aj jeden z dôvodov, prečo bol vývoj „hlavného“ prehliadača pre Android spomalený. Je dokonca pravdepodobné, že Fenix by ​​mohol v budúcnosti aj klasický Firefox nahradiť. Teraz sa objavili prvé informácie o tom, čo Fenix ponúkne a ako bude vyzerať.

Firefox Fenix bude mať  okrem prepracovaného dizajnu aj nový spôsob radenia kariet a záložiek. Novinka využíva technológie ako GeckoView a Android Components. Nové rozhranie ponúkne aj nové rozloženie ovládacích prvkov, ktoré sa presunú do spodnej časti obrazovky, aby boli dostupnejšie aj na väčších displejoch smartfónov. Veľkou výhodou nového prehliadača bude aj malá náročnosť na hardvér zariadenia a vďaka novej správe obsahu, bude aj menej náročný na pamäť RAM.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Hlavným rozdielom medzi Firefox Fenix ​​a klasickým Firefox prehliadačom alebo napríklad aj Google Chrome je v tom, ako narába s kartami a záložkami stránok. Karty stránok sa vložia do relácie, čo sa deje automaticky, akonáhle vypnete prehliadač a nevrátite sa do neho v požadovanom, krátkom čase. V reláciách sa zoskupujú stránky, ku ktorým sa môžete neskôr pohodlne a rýchlo vrátiť, uložiť ich alebo zmazať z histórie prehliadania.

Na domovskej obrazovke sa objavujú posledný relácie a vyhľadávacia lišta, napríklad s Google vyhľadávaním. Tieto relácie by sa mali dať v budúcnosti aj zdieľať. Zatiaľ nepoznáme presný dátum predstavenia nového prehliadača od Mozilly, pričom už teraz je možné predpokladať, že Firefox Fenix sa v Obchode Play objaví už čoskoro.

Zdroj: Ghacks

Prečítajte si aj:

Vzhľad novej verzie prehliadača Microsoft Edge sa bude až náramne podobať na Google Chrome

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.