Spoločnosť navyšuje aj pôvodnú maximálnu veľkosť zdieľaných súborov až na 2,5 GB.

Pomocou internetového prehliadača Mozilla Firefox je po novom možné posielať súbory. Služba Firefox Send sa po vyše ročnom testovaní dočkala svojej premiéry. Na začiatku testovania, ešte v roku 2017, bola maximálna povolená veľkosť zdieľaného súboru stanovená na 1 GB. Pre používateľov, ktorí sa bezplatne prihlásia do prehliadača Mozilla Firefox, sa spomínaná veľkosť zväčší až na 2,5 GB, ktoré už postačia väčšine používateľov.

Služba ponúka rýchlejšiu alternatívu ku cloudovým platformám ako Google Disk či OneDrive. Firefox Send však používateľom neumožňuje dlhodobé skladovanie súborov. Odosielateľ si vyberá čas, počas ktorého je možné predmetný obsah stiahnuť a takisto ho môže aj zaheslovať. Služba následne vygeneruje odkaz, ktorý len jednoducho stačí odoslať príjemcovi súboru. V tomto prípade už nie je ani potrebné, aby príjemca mal nainštalovaný prehliadač Firefox.

Nová služba má za cieľ prilákať používateľov k využívaniu internetového prehliadača Mozilla Firefox, ktorý dlhodobo nezvláda boj s veľkými konkurentmi.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Firefox 66 prinesie užitočnú funkciu. Konečne, veď ju už majú aj ostatné prehliadače

Značky: