Výrobca ukazoval novinky na výstave IFA 2018.

V Berlíne sme navštívili stánok spoločnosti MSI, ktorá je u nás známa najmä svojimi hernými počítačmi. A tie našu pozornosť hneď aj upútali. Štýlový MSI Trident X predstavuje novú generáciu stolných herných počítačov. V minulosti sme testovali model Trident 3, ktorý je veľký ako dnešné herné konzoly.

V prípade Tridentu X sa výrobca rozhodol pre väčšie šasi. Počítač ponúkne najnovšiu grafickú kartu GeForce RTX 2080 Ti a procesory Intel Core série K. Novinka vyniká aj chladením s tromi oddelenými prúdmi vzduchu pre jednotlivé komponenty.

MSI Trident X

MSI Trident X

Notebooky s tenkými rámikmi okolo displeja

Ďalšou špecialitou je MSI GF63, prvý notebook tohto výrobcu s ultratenkými rámikmi okolo displeja. Displej tiež ponúka 144 Hz obnovovaciu frekvenciu a v notebooku nájdete aj množstvo pokročilých technológií, ktorými je tento výrobca dobre známy. Softvérovú výbavu nedávno rozšírila nová aplikácia MSI App Player, ktorá slúži na spúšťanie Android aplikácií na počítači so systémom Windows.

Na stánku MSI boli tiež vystavené notebooky pre profesionálov. V jadre ide o výkonné notebooky, ktoré sa od herných zariadení odlišujú najmä dizajnom. 15,6-palcový MSI P65 Creator je určený pre kreatívcov a disponuje štýlovým bielym šasi. Vo výbave má grafické karty GeForce GTX 10. rady a najnovší procesor Intel Core.

MSI GF63

MSI GF63

V predaji aj na Slovensku

P65 Creator má tenké rámiky okolo displeja, hrúbku 17,9 mm, hmotnosť 1,8 kg a displej, ktorý je možné otvoriť až o 180°. Nechýba snímač odtlačkov prstov a pokročilé chladenie. Kompletné špecifikácie nájdete na oficiálnej stránke výrobcu.

MSI PS42 má kompaktnejšie rozmery, 14-palcový displej a hmotnosť iba 1,2 kg. V prípade tohto modelu je k dispozícii grafická karta GeForce MX150.

Všetky novinky by sa mali predávať aj na Slovensku. Konkrétne informácie o cene a dostupnosti zatiaľ výrobca neoznámil.

MSI PS42

MSI PS42

Zdroj: MSI

Prečítajte si aj:

MSI Trident 3 Arctic: Herný počítač s dizajnom hernej konzoly

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Komentáre sú uzavreté