Najmenší počítač v ponuke MSI sa dočkal hardvérovej aktualizácie. Malý desktop postavený na platforme Intel Braswell je určený pre domácnosti a podnikové nasadenie a volá sa Cubi N.

Škatuľka s objemom len 0,45 litra stačí na to, aby sa do nej vmestili všetky dôležité komponenty. Zabudnite na klasické skrinky, Cubi N od MSI s rozmermi 112 × 116 × 45 mm ponúka všetko, čo v bežnej domácnosti či kancelárii potrebujete. Puzdro s jednoduchým vzhľadom, ktorého najvýraznejším dizajnovým prvkom je zvlnenie a perforácia horného krytu v sebe ukrýva komponenty postavené na platforme Intel Braswell.

msi-cubi-n-4_nowatV praxi to znamená, že dostanete procesor Intel Celeron N3150 so štvoricou jadier taktovaných na 1,6 GHz s Burst frekvenciou až 2,08 GHz. Integrované grafické jadro sa dokáže zo základnej frekvencie 320 MHz dostať v prípade potreby na 640 MHz. S dvanástimi exekučnými jednotkami to nebude nič pre seriózne hranie, no na takéto využitie Cubi N ani nemá ambície. So 4K videom si však poradí bez problémov a vďaka VESA držiaku sa dá počítač zavesiť na zadnú stranu monitora či televízora s veľkou uhlopriečkou.

msi-cubi-n-1_nowatProcesor bude mať k dispozícii v závislosti od konfigurácie 4 alebo 8 GB DDR3 operačnej pamäte, predinštalovaný Windows 10 zasa jeden mSATA disk, v najlacnejších verziách s kapacitou 64 GB. To v dnešnej dobe ledva stačí na systém a programy, preto bude lepšie siahnuť po verzii so 128 GB mSATA SSD, alebo osadiť pod spodný kryt počítača rozšíriteľný modul so štandardným 2,5“ pevným diskom.

msi-cubi-n-2_nowatKonektivitu zabezpečuje gigabitový káblový ethernet alebo bezdrôtový adaptér Intel 3165 voliteľne s možnosťou BT 4.0. Portová výbava ponúkne štvoricu USB 3.1 Gen1 portov, z ktorých jeden podporuje funkciu rýchleho nabíjania smartfónov či iných zariadení. Obrazové výstupy reprezentuje HDMI port a analógový D-Sub. Do malého tela sa vošla aj čítačka pamäťových kariet, ktorá zvládne formáty SDXC, MMC a MS.

Cenu, na ktorej budú konfigurácie Cubi N štartovať zatiaľ nepoznáme, ale mohla by sa pohybovať niekde okolo 300 Eurovej hranice. Na našom trhu by sa mal objaviť v priebehu nasledujúcich dní, a dúfame, že podľa vzoru svojho predchodcu sa časom dočkáme aj výkonnejších verzií s procesormi Intel Core.

Zdroj: MSI

Značky: