Slúchadlá do uší alebo na hlavu už poznáme a toto je niečo trochu iné.

Dalo by sa povedať, že ide o reproduktory na hlavu. Výrobca ich definoval ako slúchadlá na športovanie. Určené sú viac na športovanie alebo počúvanie tam, kde nemáte koho rušiť svojou reprodukciou. Tu sa totiž zvuk neprenáša o kosti ale používajú akési vedenie vzduchu, ktorý umocňuje ich reprodukciu.

Vo výsledku sa dá hovoriť o tom, že ide o dva malé reproduktory, každý po jednej strane. Čiže slúchadlá nie sú závislé na tom, či ich máte nasadené alebo nie. Na šírenie zvuku nepotrebujú priamy dotyk. Je ale jasné, že hovoriť o klasickom reproduktore, je trochu nadnesené.

Najlepšia reprodukcia je po ich nasadení na hlavu, kedy si zvuk budete smerovať na ucho. Založením spojovacieho oblúka poza hlavu a nastavením uhla reproduktorovej časti, získate vytvorenie samodržiaceho mechanizmu. Bez toho, aby ste koncom upravili uhol, by vám padali.

Na zadnej strane môžete mať nalepený reflexný pásik, v balení ich máte tri. Ovládanie je dostupné cez multifunkčné tlačidlo. Tým sa dá ovládať hudba aj telefonické hovory. Pripojenie je cez Bluetooth a takisto cez toto multifunkčné tlačidlo. Z pohľadu zamerania slúchadiel je tento spôsob ovládania najlepší možný a každé ďalšie tlačidlo by bolo zbytočné. Týmto tlačidlom sa ešte aj zapínajú.

Zvukovo sú prekvapivo dobré a tento systém nie je úplne mimo normálneho používania. Sú tu basy aj výšky a reprodukcia je dostatočne vyladená. Je ale celkom jasné, že toto je špecifický zameraný model.

Kedy si ho teda kúpiť? Vtedy, keď vyslovene nechcete reproduktor, ale nechcete slúchadlá do uší. Ešte je tu alternatíva v podobe slúchadiel, ktoré prenášajú zvuk rezonanciou na vaše kosti nad uchom.

Do tohto ale výrobcovia príliš nejdú. Treba ale zobrať do úvahy, že nie sú vhodné na cestovanie v dopravnom prostriedku, keďže reprodukciu zo slúchadiel bude počuť aj vaše okolie.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Netreba ich tlačiť do ucha
  • Spôsob ovládania
  • Hmotnosť iba 35 gramov

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Zvuk sa šíri aj do okolia

Cena: 64,86 eur

Zapožičal: Mu6

Produktové fotografie: Ondrej Macko

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreMu6 Ring
TypBluetooth 5.0
Veľkosť meniča [mm]16
Odhlučnenienie
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Audio konektorN/A
NFCnie
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]9

Prečítajte si aj:

Priestorový zvuk v malých slúchadlách

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.