Legendárny taliansky výrobca motocyklov vstúpil do vôd elektrických bicyklov už dávnejšie, pod značnou E-MV Agusta, no tento model sa tak trošku vymyká bežnej produkcii. 

Novinka v podobe Cortina Edizione Limitata na nás pôsobí veľmi presvedčivo, a to najmä z pohľadu na spracovanie a dizajn, ktorý je lahôdkou pre oči (najmä v bielo-červenej konfigurácii). Tento model nie je žiadnym žihadlom pre „pretekárov na hrádzi vo veľkých okuliaroch“, ale krásne spracovaným kúskom na bežné rekreačné bicyklovanie, resp. dochádzanie do práce a pod. 

MV Agusta Cortina Edizione Limitata
MV Agusta Cortina Edizione Limitata

Rám novinky je kombinovaný a okrem hliníka tu nájdeme aj karbónové prvky, vďaka čomu je extra ľahký – v kompletnej výbave má hmotnosť iba 15,3 kilogramu. Hliníkový rám dopĺňa predná karbónová vidlica a celok je vyhotovený tak, aby konštrukčne vyhovoval širokému spektru jazdcov a rovnako tak bolo možné na tento model primontovať rôzne príslušenstvo, ako napr. držiaky, nosiče atď. 

Z pohľadu hnacieho ústrojenstva využíva MV Agusta Cortina Edizione Limitata systém Mahle X35. V praxi to znamená, že je prítomný 250-wattový elektromotor s maximálnym krútiacim momentom 40 Nm a viacerými nastaveniami asistencie. Motor je dopovaný z 250-watthodinovej batérie, ktorá by mala ponúknuť dojazd na úrovni 75 kilometrov. Samozrejme, to závisí od rôznych faktorov, ako je náročnosť terénu, hmotnosť jazdca, úroveň asistencie a pod. Hnacie ústrojenstvo je obohatené aj o mechanickú prevodovku v podobe 10-rýchlostnej kazety Shimano, ktorá samotnú jazdu zásadne optimalizuje – najmä v náročných stúpaniach. 

  • MV Agusta Cortina Edizione Limitata
  • MV Agusta Cortina Edizione Limitata
  • MV Agusta Cortina Edizione Limitata
  • MV Agusta Cortina Edizione Limitata
  • MV Agusta Cortina Edizione Limitata

Samozrejmosťou sú aj špičkové kotúčové brzdy Magura MT4 a pneumatiky Pirelli Cinturato Gravel H 700x40c, ktoré sa vyznačujú dobrou trakciou v rôznych podmienkach. Okrem toho ponúka tento model aj špecifické prvky, ako napr. luxusné kožené rukoväte a sedlo od spoločnosti Ritchey alebo CNC frézovaný predstavec i sedlovku. Prepracovaný do posledného detailu, s krásnym dizajnom.

A cena? No, nie je úplne nízka, avšak popravde sme čakali o niečo viac, takže 3800 eur nás relatívne prekvapilo a aj keď sú v podobnej cenovej kategórii i technicky lepšie vybavené e-bicykle, tak tento má proste šmrnc a je to MV Agusta! 

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj: 

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE