Trochu v utajení bol predstavený nový telefón Coolpad S1.

Tento výrobca pritom vyrába elegantné telefóny určené hlavne pre mladšiu generáciu. Je to „originálny“ čínsky výrobca a inšpiráciou pre tento telefón bol evidentne iPhone. Na modeli Coolpad S1 s Full HD 5,5-palcovým displejom už nenájdete 3,5 mm jack na pripojenie slúchadiel.

Coolpad S1 sa bude vyrába v dvoch farebných verziách, k nám príde čierna

Prepojovací port na podobu USB-C, operačný systém je Android 6.0 s prísľubom upgrade na vyššiu verziu. Vo výbave je procesor Snapdragon 821 s frekvenciou 2,35 GHz, je tu neuveriteľných 6 GB RAM a podpora zvuku od AKG (súčasť Harman Kardon). Na 4070 mAh batériu vydrží dva dni, jej rýchle nabíjanie trvá menej ako hodinu. Zadná kamera má rozlíšenie 16 Mpx, fotenie mu ide.

V dodávke potom používateľ dostáva AKG slúchadlá (samostatne okolo 100 eur), prepojovací adaptér USB-C na 3,5 mm jack, napájací adaptér a samotný telefón. Cena je v prípade 64 GB pamäte je len 369 eur, verzia s 128 GB pamäťou je za 469 eur.

Coolpad S1 je na pohľad elegantný telefón s výborným spracovaním

V čom vidíme potenciál

Podobnosť na iPhone zaberie, toto je vyskúšaný trik. Vyskúšali sme si aj kvalitu fotenia a Coolpad S1 fotí celkom dobre. Z hľadiska pomeru výkon/cena je to ďalší „neprekonateľný“ hráč.

Čoho sa obávame

Bez poriadneho marketingu to pôjde pomaly a pre Slovensko budú rozhodujúce vzťahy s operátormi. Obávame sa, že aj tu bude v skutočnosti port USB vo verzii 2.0.

Pokračovanie reportáže budeme publikovať postupne. Za pozvanie na MWC ďakujeme spoločnostiam Lenovo, Orange, Samsung Slovakia a Slovak Telekom. 

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 3/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

MWC 2017: Porsche Design

Značky: