Lenovo predstavilo na MWC novú generáciu smartfónov strednej triedy Lenovo Moto G.

Moto G4 Plus zožal na Slovensku pred rokom pozitívny ohlas zo strany novinárov aj kritikov. Pre mnohých išlo o najpríjemnejšie prekvapenie minuloročného leta. Telefón vynikal najmä vynikajúcim pomerom cena/výkon a vzhľadom k cenovke aj skvelým fotoaparátom. Od novinky očakávame to isté a Lenovo na náš trh takisto prinesie aj lacnejší, základný model Moto G5.

Moto G5 ponúkne 5-palcový displej s rozlíšením 1920 x 1080 px a procesorom Snapdragon 430. Výrobca vybavil zariadenie 2/3 GB RAM a 16 GB úložiskom, 2800 mAh odnímateľnou batériou s nabíjaním Rapid charging a 13 Mpx (f/2.0) zadným fotoaparátom.

Lenovo Moto G5 Plus s výborným pomerom cena/výkon

Moto G5 Plus má vo výbave 5,2-palcový displej s rozlíšením 1920 x 1080 a procesor Snapdragon 625. Operačná pamäť je o veľkosti 3 GB RAM, avšak úložisko má 32 GB. Telefón obsahuje 3000 mAh batériu s rýchlym nabíjaním TurboPower a 12 Mpx zadný fotoaparát (f/1.7) s technológiou Dual Autofocus Pixels. Takúto technológiu využíva aj Samsung Galaxy S7. G5 Plus má aj NFC modul.

Lenovo Tab 4 v 8 a 10-palcovom vyhotovení za rozumnú cenu

Lenovo na MWC predstavilo aj nové tablety radu Tab 4, ktoré zaujmú najmä cenou a rozumnou výbavou s procesormi Snapdragon. Sú určené pre celú rodinu, dostupné v 8 aj 10-palcovom prevedení a v základnej alebo Plus verzii. Cena začína od 159 eur, za najlepšie vybavený Tab 4 10 Plus zaplatíte 299 eur. K tabletom si môžete kúpiť aj špeciálny detský obal a klávesnicu s obalom. Vďaka modernej výbave a atraktívnej cene majú potenciál stať sa bestsellerom.

V čom vidíme potenciál

Oba telefóny ponúkajú kvalitnú kovovú konštrukciu, efektný dizajn snímača odtlačkov prstov na prednej strane telefónu a odolnosť voči vode. Snímač odtlačkov prstov podporuje pohybové gestá, takže môžete pomocou neho rýchlo aktivovať funkciu Späť alebo otvoriť zoznam posledných aplikácií. Veľmi podobnú funkciu má aj Huawei P10, avšak Moto G5 a G5 Plus ju prinášajú aj do strednej triedy.

Oba telefóny majú Android 7.0 s funkciou Google Asistent a slot na microSD kartu s kapacitou až do 128 GB. Samozrejmosťou je podpora 4G LTE, Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n a Dual SIM.

Potenciál vidíme najmä vo výbornom pomere cena/výkon. Lenovo Moto G5 bude na Slovensku dostupný koncom marca od 199 eur s DPH. Moto G5 Plus sa začne predávať v polovici apríla od 279 eur v konfigurácii 3 GB RAM / 32 GB úložisko. Ide o veľmi dobrú ponuku.

Čoho sa bojíme

Na novej generácii Moto G ťažko hľadať na prvý pohľad nejaké zápory. Samozrejme, s prihliadnutím na cenu zariadenia. Nebojíme sa, že by nenaplnila očakávania.

Pokračovanie reportáže budeme publikovať postupne. Za pozvanie na MWC ďakujeme spoločnostiam Lenovo, Orange, Samsung Slovakia a Slovak Telekom. 

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 3/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

MWC 2017: Huawei

Značky: