Model G6 okolo seba pútal extra veľa pozornosti ešte pred výstavou MWC.

A to najmä svojím displejom, ktorý by mal byť odlišný od toho, čo sme poznali doteraz . A veruže bol. Jednak je tu nový pomer strán 18:9 a k tomu aj minimálne okraje po bokoch telefónu. Tvrdenia o tom, aké to bude nepraktické sa vyvrátili ihneď a môžeme potvrdiť, že displeja sa na boku prstami ani omylom nedotknete. Displej pokrýva až 80 % prednej plochy telefónu, takže tu nenájde obrovské plochy nad a pod displejom.

Ako to, že to nikomu nenapadlo? Pomer strán 2:1 s tenkými rámčekmi je presne liekom na to, ako dosiahnuť veľkú plochu displeja v porovnaní s plochou celého telefónu

V čom vidíme potenciál

LG je dostatočne výkonný telefón, ktorý má v sebe procesor Qualcomm Snapdragon 821. Má 4 GB RAM a bude dostupný v dvoch verziách 32 a 64 GB. Najviac sme však zvedaví na sledovanie filmov a hranie hier. Tu by mal byť totiž jeho QHD+ displej výnimočný. Rozlíšenie 1440 x 2880 pixelov je dostatočne jemné a HDR technológia (Dolby Vision aj HDR10) má priniesť lepší zážitok zo sledovania. Tým, že je tu pomer strán 2:1, budete mať pri zobrazení dvoch aplikácií štvorcové plochy pre obe aplikácie.

Zadná strana je rovnaká ako v prípade LG G5, hneď vidíte aj dva objektívy

Veľmi sme ocenili, že LG G6 si ponecháva podobnosť s modelom G5. Aj na tlačovej konferencii LG odznelo, že výrobca počúva svojich zákazníkov, a tak im dal štýl telefónu, na ktorý boli už zvyknutí. Nielen displej, ale aj fotoaparát je zaujímavý. Opäť tu totiž máme duálny fotoaparát s rozlíšením 13 Mpx pre každý z nich. A veľmi ľahko sa môžeme prepínať medzi klasickým uhlom záberu 71° alebo panoramatickým režimom s až 125° snímaním.

Predný fotoaparát podporuje viditeľný uhol až na úrovni 100°. Na selfie sa teda bez problémov zmestíte viacerí. Novinkou je dokonca automatické prepínanie režimu, keď fotoaparát rozpozná viacero osôb pred objektívom. Fotoaparát podporuje viac režimov fotenia. Medzi nimi aj štvorcový, čo je ideálne pre Instagram.

Na zadnej strane pod fotoaparátmi nechýba tlačidlo Home kombinované s čítačkou odtlačkov. Takmer povinne už vnímame certifikáciu IP68 v tejto triede smartfónov. Telefón teda prežije 30 minút pod vodou v hĺbke 1,5 metra.

LG ukázalo na MWC aj kompletnú K sériu

Čoho sa obávame

USB-C konektor je aj v tomto prípade vo verzii 2.0. Je to škoda, dáta budete prenášať pomalšie. No nabíjania sa to netýka. Je tu podpora Quick Charge 3.0 a kapacita akumulátora je 3300 mAh. Vzhľadom na to, že model G5 mal pri širokouhlom zábere viditeľnú súdkovitosť, sme zvedaví, ako sa výrobca vyrovnal so širokým uhlom záberu v novom modeli. A snáď bude TV obsahu s podporou HDR pribúdať, zatiaľ je to iba u Netflixu a Amazon Video Prime.

Pokračovanie reportáže budeme publikovať postupne. Za pozvanie na MWC ďakujeme spoločnostiam Lenovo, Orange, Samsung Slovakia a Slovak Telekom. 

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 3/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

MWC 2017: BlackBerry

Značky: